14/10/2017

Ata nuk e kuptojnë dhe kurrë nuk e kanë kuptuar se Guevara u bë hero për mënyrën se si ai jetoi dhe mbi të gjitha, si vdiq. Pak figura të tjera bashkëkohore publike e kanë arritur figurën e tij, veçanërisht në vendet socialiste. Nuk ka bluza me fytyrën e kreut

Kur bëhet fjalë për shëndetin e zemrës, mëngjesi me të vërtetë mund të jetë ushqimi më i rëndësishëm i ditës. Studimet e reja tregojnë se njerëzit që pijnë vetëm kafe ose lëng në mëngjes kanë dy herë më shumë gjasa të zhvillojnë aterosklerozë, ose arterie “të bllokuara”, raporton The Guardian.

Një nga temat dominuese në shkrimet e tij, është koncepti se qeniet njerëzore janë të motivuara kryesisht nga 3 faktorë: frika, nderi dhe vetë-interesi. Sidomos gjatë kohës së luftës, kur të përballur me zgjedhjen ndërmjet bërjes së gjësë së duhur dhe asaj që është në interesin vetjak, shtetet zgjidhnin gjithmonë

Boris Becker mund të duhet të shesë trofetë e tij të Uimbëlldonit dhe mund t’i merret shtëpia, pasi raportohet se ka grumbulluar më shumë se 70 milionë dollarë borxhe. Kampioni i tenisit shpalli falimentimin në qershor, por shtypi gjerman thotë se borxhet e tij të raportuara janë vetëm “maja e

Angelina Jolie është kaq e përkushtuar në punën e saj ndërkombëtare humanitare, saqë një herë ka rëndë dakord të shërbejë si kurth mjalti për bosin ugandez të luftës, Joseph Kony, në emër të Gjykatës Ndërkombëtare të Krimeve, shkruan Sunday Times. Në emaile të dërguar pesë vjet më parë, por që

“A i ngadalëson Apple, modelet e iPhone më të vjetër për t’ju bërë të bleni ato të reja?”, pyet Samuel Gibbs në The Guardian. Është një “pyetje shumëvjeçare” midis përkrahësve të iPhone, disa prej të cilëve betohen se telefoni i tyre i tanishëm pëson ngadalësim, në prag të lëshimit të