13/10/2017

GABRIEL KURIS Në 10 Dhjetor 2010, ish Kryeministri i Kroacisë, Ivo Sanader po udhëtonte me makinë bashkë me vëllanë e tij në një autostradë alpine, kur policia austriake ndali makinën e tij, dhe e arrestoi në vijim të një fletë-arresti ndërkombëtare. Sanader ishte larguar nga Kroacia një ditë më herët,

Nga Angela Kasner tek Angela Merkel Megjithëse Angela është një grua nga Lindja, ajo ka lindur me 17 korrik 1954 në Hamburg të Gjermanisë Perëndimore. Emëri i saj i pagëzimit është Angela Dorothea Kasner, bijë e një pastori luteran që në mesin e viteve ‘50, me dëshirë, vendosi të transferohej

Melisenda E caktuar “filia regis et regni Jerosolimitani haeres” (“bijë e mbretit dhe trashëgimtare e mbretërisë së Jeruzalemit”) nga babai Baldovino II, Melisenda qeverisi Jeruzalemin fillimisht me bashkëshortin e saj, Folco V d’Angiò, më pas në 1143, duke afruar edhe djalin e saj të madh 13-vjeçar, Baldovino III. Nuk ishte

Mes ekspeditave të ndryshme në Tokën e Shenjtë, ishte në mënyrë të veçantë njëra, që më pas u quajt “kryqëzata e fëmijëve”. Mijëra fëmijë që, të shoqëruar nga gra dhe pastorë, në vitin 1212 nisën marshimin drejt Tokës së Shenjtë. Kjo kryqëzatë nisi në fshatin francez të Cloyes, ku një

“Kalorësi i Krishtit vret me vetëdije të plotë dhe vdes në heshtje: duke vdekur ai shpëton, duke vrarë punon për Krishtin. Në të vërtetë, kur vret një kriminel, ai nuk kryen një vrasje, por vrasjen e një të lige, dhe duhet të konsiderohet si ekzekutor i autorizuar i Krishtit”. Këto

Pushtimi i Gjermanisë nga Bashkimi Sovjetik në vitin 1941 doli të ishte katastrofa e fushatës ushtarake të Hitlerit. Fyhreri dërgoi 4,5 milionë trupa për të pushtuar një vend, me të cilin kish firmosur një marrëveshje mos-sulmimi. Ky ishte një gabim fatal, sepse Britania, armiku më i fortë i Gjermanisë, ishte