12/10/2017

Pavarësisht nga një rënie e lehtë në shifra, Franca vazhdon të jetë në krye të të gjithë listave kur flitet për turizmin. Çuditërisht, për një komb me një imazh të fortë romantik në kontinentet e tjera, 70 përqind e turizmit është me origjinë evropiane. Ky është tregues i vlerësimit të

Për rreth 2,500 vjet, princesha Ukok u varros në një dhomë nën akullin siberian, së bashku me dy luftëtarë, ka shumë të ngjarë të kenë qenë truprojat e saj, në këtë botë dhe në tjetrën. Princesha ndoshta vdiq rreth moshës 25 vjeç. Ajo ishte pjesë e popullit Pazyryk dhe mbante

Kur Nikita Hrushovi u bë udhëheqësi sovjetik në vitin 1953, ai kishte një problem. Lufta e Ftohtë ishte në kulmin e saj dhe Bashkimi Sovjetik ndjehej shumë i goditshëm. Nëse një luftë e vërtetë do shpërthente ndonjëherë, avionët amerikanë, që mbanin bomba atomike dhe fluturonin nga bazat në Evropën Perëndimore,

Kur kryqëzatat po ktheheshin kundër forcave të krishtera, erdhi fjala se Papa kishte një aleat të ri potencial në Lindje. Prester Gjoni thuhej se kontrollonte një perandori të krishterë në Indi. Tani kishte shpresa për të sulmuar tokat muslimane nga dy drejtime. Megjithëse ushtritë e Prester Gjonit kurrë nuk u

Perandori Konstandin ishte sundimtari i parë i botës romake, që u konvertua në krishtërim. Në një dokument nga koha e sundimit të tij, ai i dha Papa Silvestrit supremacinë mbi të gjitha kishat në botë, tokat e pasura në të gjithë perandorinë, si dhe të drejtën për të mbajtur një

Anti-semitizmi është një problem që duket se nuk do të zhduket. Interneti ka luajtur një rol në përhapjen përsëri, të miteve dhe thashethemeve që fajësojnë hebrenjtë për gjithçka, nga 11 shtatori deri tek sëmundjet. Por vepra e antisemitizmit që është përhapur më shumë, është “Protokollet e Pleqve të Sionit”. I