10/10/2017

Dashi Jeta juaj ne çift do shkoje me se miri gjate kësaj dite. Nuk do e kritikoni me atë qe keni ne krah dhe do tregoheni me te dashur me te. Beqaret do e kenë gjithë kohës mendjen tek krijimi i një lidhjeje dhe do harrojnë te bëjnë gjithçka tjetër.

LEONARDO DA VINCI zbuloi admirimin e tij për Arkimedin në raste të ndryshme. Gjeniu i madh i Rilindjes u habit jo vetëm nga rrëfimet e makinave luftarake të Arkimedit, por edhe nga aftësia e tij për t’iu përgjigjur pyetjeve të gjeometrisë dhe për të gjetur aplikime praktike për teoritë e

Ndërkohë që Kleopatra e Plutarkut është mendjemprehtë, ajo e Shekspirit është e korruptuar. Ajo është “e mprehtë përtej asaj që njeriu mund të imagjonojë”, një “gjarpër”, një “prostitutë” dhe “shpirti i gënjeshtërt i Egjiptit”, sa për të përmendur disa fyerje. Menjëherë pasi e takon atë, Antoni, që kurrë nuk jepej