10/10/2017

George Friedman 100 vjetori i Revolucionit Rus po afrohet. Ishte një revolucion i bazuar jo vetëm në shpresën, por në sigurinë që gjendja njerëzore mund të mbushej me barazi, bollëk dhe liri. Ai krijoi një regjim që ishte i gatshëm dhe ndihej i detyruar të bënte çdo gjë për të

Ka një ndryshim midis “arresti kardiak” dhe “atakut kardiak”, edhe pse njerëzit shpesh i ngatërrojnë të dyja. Konfuzioni mund të vijë nga fakti se edhe pse atakët në zemër mund të shkaktojnë arrestin kardiak, jo të gjithë e bëjnë, dhe jo të gjitha arrestet kardiake shkaktohen nga atakët në zemër,

Nga Isabelle Hanne Liberation Nuk është më një risi që prej vitit 2004 Facebook, formaton, ndikon dhe kntrollon jetët tona. Pushteti i tij i jashtëzakonshëm u pa sidomos gjatë zgjedhjeve të fundit në SHBA dhe zgjedhjes së Trump-it president. Që prej nëntorit të kaluar një pyetje vazhdon të torturojë jo

Nje fotografi e Che Guevara-s ne vitin 1929 ne Argjeninte e tregon Erneston 14 muajsh te veshur nje pallto te bardhe dhe nje kaskete ushtarake filipinase. Keto rroba ishin katastrofa e pare e rrobave te Che-se, qe do e ndiqte per gjithe jeten. “Femijeria eshte ajo qe vendos per te

Eshtë seria e notave më e famshme e muzikës pop. Kënga që i dha edhe titullin diskut të tretë të Europe ka mbushur më shumë se 30 vjet, por notat e thjeshta në tastierë të “The Final Countdown”, i përkasin kohës kur Joakim Larsson studionte në Stokholm – para se

Njeriu i Neandërtalit është specia më e afërt me njeriun. Ai u nda nga ne disa qindra mijëra vite më parë. Një studim mbi Homo Neanderthalensis  na lejon të kuptojmë evoluimin tonë, shkëmbimin e geneve që ndodhën mes dy specieve tona dhe për pasojat mbi shëndetin tonë që nga niveli