09/10/2017

Kur Konstantini I vendosi që të ngrinte Kostandinopojën në vendin e Bizantit të dikurshëm, Roma kishte kohë që nuk ishte më kryeqyteti i perandorisë. Që nga fundi i shekullit III, në fakt, organizmi i vjetër perandorak, i krijuar nga Oktavian Augusti, kishte katër kryeqytete apo qendra, një për secilën zonë

A keni dëgjuar ndonjëherë për studimin e Harvardit, i cili ka zgjatë 75 vite vetëm për të zbuluar se çfarë na bën neve të lumtur? Është studim revolucionar në psikologji. Studimi i ka monitoruar jetët e dy grupeve me meshkuj për mbi 75 vite, dhe në fund ka arritur të

Plutoni rrotullohet përtej orbitës së Neptunit. Ai është shumë më i vogël së çdo planet zyrtar dhe klasifikohet tani si një Dwarf Planet (planet xhuxh). Plutoni është më i vogël së shtatë prej Hënave të Sistemit Diellor (Io, Europa, Ganymede, Callisto, Titan dhe Triton). Pluto (greqisht-ferr) është Zot i botës

Kjo mund t’ju duket dhurata më e çuditshme që një ish-kryeministër mund ti bëjë një presidenti, por jo për Silvio Berluskonin. Në 65-vjetorin e tij të lindjes, Vladimir Putin ka pritur mikun e tij Silvio Berluskoni në Soçi, nga i cili ka marrë për dhuratë një mbulesë krevati me foton

Shefi i financave gjermane që është në prag të largimit nga ky post ka deklaruar se politikat e Bankës Qendrore rrezikojnë të formojnë “flluska të reja” dhe se nivelet spirale të borxhit global dhe likuiditeti paraqesin një rrezik madhor për ekonominë botërore. Në një intervistë të dhënë për Financial Times,

Trajneri dhe ish-futbollisti i njohur Diego Maradona ka hedhur në gjyq dy prej fëmijëve të tij për 1.90 milionë dollarë. Maradona ka ngritur padi kundër vajzave të tij Dalma, 30 vjeç dhe Gianinna, 28 vjeç. Sipas NDTC Sports, 56-vjeçari pretendon se vajzat e tij i kanë vjedhur para duke i