07/10/2017

Kushtet ekologjike në Europë i vendosën majmunët në rrugën për t’u bërë njerëz miliona vjet para se Homo Sapiensi të evoluonte, thotë antropologu Dejvid Began. Pa zhvillimet që ndodhën në Evropë, njerëzit nuk do të mund të evoluonin kurrë Fantashkencë? Jo, ka ndodhur vërtetë. Midis 20 deri në 7 milionë

Shumë më herët nga sa mund të mendoni. Grekët dhe romakët ishin të vetëdijshëm për natyrën sferike të Tokës, ashtu si dhe pothuaj të gjithë studiuesit e Mesjetës. Kur njerëzit vunë në dyshim planin e Kristofor Kolombit për të lundruar në perëndim për të shkuar drejt Azisë, ata ishin të

Për islamikët, parajsa është vendi i dedikuar lumturisë të përjetshme, dhe aty futen ato shpirtra (të cilët sipas myslimanët ndahen nga trupat e tyre në kohën e vdekjes), dhe që në jetë kanë jetuar si besimtarë, duke mbetur atje në përjetësi (Kur’ani, 2:82). Parajsa është e njohur si Xheneti, një

Vendimi për të dërguar trupa në vitin 1965 zbuloi një të metë fatale në politikën e jashtme amerikane: krenarinë e tepruar. Duke e konsideruar Vietnamin e Veriut si asgjë më shumë se një peng në lojën e shahut të Luftës së Ftohtë me Bashkimin Sovjetik, SHBA-të nënvlerësuan armikun, me pasoja

Në fillim të shekullit të nëntëmbëdhjetë, në Masaçusets, Dr. Dankën Mekdagëll peshoi gjashtë pacientë që ishin duke vdekur – pesë burra dhe një grua. Për habinë e tij, në momentin që secili prej pacientëve largohej nga kjo jetë, pesha e tyre reduktohej me 21 gramë, diçka që nuk ndodhte në

Bibla e Shenjtë është libri më i lexuar në botë. Ai është një burim frymëzimi për të gjithë dhe – çka është më interesante – një burim i mistikës dhe kodeve sekrete. Kjo listë rendit 10 numrat më domethënës në Bibël – numra që përmenden kohë pas kohe. Shumë njerëz