06/10/2017

Edhe një shkak i parëndësishëm i punës mund të kontribuojë për të dëmtuar një mit. Kjo po ndodh në Shtetet e Bashkuara për një ikonë te kohës sonë, i tille qe kur ishte akoma në jetë, e akoma më shumë po bëhet pas vdekjes në vitin 2011. Bashkë-themeluesi dhe pastaj

Sokol Kushta u kthehet pas kujtimeve. Legjenda e futbollit vlonjat sjell në kujtime ndeshjen e 22 shtatorit 1993. Në një prononcim për “Panorama Sport”, Kushta flet për emocionet, udhëtimin e gjatë deri në Tiranë dhe golin që i ka shënuar Spanjës. Ai analizon edhe ndryshimet mes dy kohëve. “Spanja ka

Duke i mëshuar idesë së hekurit dhe çelikut, u bë e mundur që të liheshin pas krahëve shekuj të tërë me konflikte. Krijuesi ishte Jean Monnet, politikani francez që sipas Keynesit “e shkurtoi me një vit Luftën e Dytë Botërore”. Duke vepruar i vetëm, me bashkëpunimin e pak miqve Lufta

GJERAT I SHOHIN NDRYSHE Burrat dhe Gratë i shohin gjërat në mënyra të ndryshme, në kuptimin e drejtpërdrejtë të kësaj fjale. Burrat kanë retinë më të trashë dhe qeliza M, më të mëdha se gratë. Qelizat M janë përgjegjëse për përcjelljen e lëvizjes së objekteve. Gratë kanë më shumë qeliza

Çmimi Nobel për Paqen iu është dhënë Fushatës Ndërkombëtare për Heqjen e Armëve Bërthamore. ICAN u vlerësua për punën e bërë për të sjellë vëmendjen e pasojave katastrofike të përdorimit të armëve bërthamore. Çmimi Nobel i Paqes me vlerë 1.10 milionë dollarë do të jepet ICAN në Oslo më 3

Nga Valeriu Nicolae Jam 17 vjeç dhe është fillimi i pranverës. Luaj basketboll prej një viti dhe filloj t’ia dal.  Nga futbolli hoqa dorë. Para së gjithash, për shkak të nënës sime, e cila vendosi të bëhesha intelektual dhe jo futbollist. Dhe pastaj më ndihmuan takat që “hëngra” nën gjunjë,