05/10/2017

1. Askush nuk ju ka borxh asgjë. Që fëmijë, mendoni se bota ju detyrohet për gjëra: një punë, një pagë, miqtë, një familje të mirë, sukses, dhe lista vazhdon. Deri në fund të të 20-tave, do e kuptoni se bota nuk ju ka borxh as edhe një gjë. Çfarëdo që

Federiga Bindi Kriza e Katalonjës do të jetë sfida më e madhe me të cilën Evropa përballet, që nga luftërat e Ballkanit, dhe mund të shpjerë në fundin e Spanjës ashtu si e njohim. Katalonja është e ndarë. Spanja është e ndarë. Fjalimi i Mbretit Felipe VI ishte i papërshtatshëm.

Nga Aurenc Bebja*, Francë 5 Tetor 2017 Kryeredaktori i gazetës “Pro Armenia”, Pierre Quillard, ka botuar, me 10 maj 1901, në faqen n°95, një shkrim për Ismail Qemalin, i cili, pas arratisjes të një viti më parë nga Turqia (maj 1900), nëpërmjet luftanijes angleze “Salamander”, ndiqej tashmë penalisht nga regjimi i

Arkitektura e Kinës së lashtë është padyshim një nga më të rëndësishmet në botë. Këto ndërtesa të lashta tejet frymëzuese, kanë ndikuar në stilet arkitekturore në pothuajse çdo vend të Azisë Lindore, duke lënë një trashëgimi kulturore dhe historike që e gëzojmë sot. Stilet arkitekturore të lashtë kineze bënë të

Nga Gayle Brewer “The Conversation” Ne të gjithë e kemi ndjerë atë në një periudhë të jetës tonë. Poetët shkruajnë mbi të, këngëtarët gjithashtu – dhe një industri e tërë është rritur rreth zbulimit, shprehjes dhe ruajtjes së saj. Por, çfarë është dashuria? Ku qëndron ajo ? Çfarë e shkakton

Organizmit i duhen 8 orë për të rigjeneruar veten, për një ditë të nesërme dhe për aktivitetet e tij, por jo gjithmonë arrijmë ta plotësojmë këtë orar. Ka shumë arsye: gjumi i vonshëm, zgjimi herë pas herë, sindroma e apnesë obstruktive (të gërhiturit) etj. Pothuaj të gjithë në një moment