04/10/2017

Alfred Hitchock përdori teknikën e bardhë e zi në mënyrë që trilleri të mos rezultonte tejet makabër, dhe në këtë mënyrë të shmangte censurën amerikane, e cila ishte shumë e rreptë mes 1959 dhe 1960, gjatë kohës së xhirimeve. Gjithnjë për të mos nxitur censorët, skena e famshme e dushët,

Cila është marka e makinave më e shitur në botë? Eshtë gjermane. Bëhet fjalë për Volkswagen. Pavarësisht skandalit të lëshimeve në atmosferë, që në vitin 2015 përfshiu gjigandët gjermanë, kompania e Volksburgut ka shitur në vitin 2016 dhjetë milionë e 312 mijë modele. Në vend të dytë është Toyota, me

Një gjeni i mashtrimit. Ky person, i njohur me emrin e artit Victor Lustig (emri i vërtetë nuk dihet) lindi në 1890 në një qytezë të Bohemisë. Në vitin 1925 realizoi mashtrimin që e bëri të famshëm. Kulla Eiffel ishte në kushte të këqia. Lustig shtiu në dorë letra të

Rrokaqiej që shpojnë retë. Dyqane të firmave përqafojnë trotuaret e qytetit. Makina sportive nxitojnë nëpër rrugë. Mirë se vini në Kinën moderne, fuqinë e re ekonomike të botës, që nxit rritjen ekonomikk globale dhe krijon një klasë të mesme, të pasur, me ato shifra që vendi ‘komunist’ kurrë nuk i

Në SHBA ky gjest u adoptua nga lëvizja feministe, nga militantët për të drejtat e zezakëve dhe nga pjesëtarët e Panterave të Zeza; në Afrikën e Jugut nga anëtarët e Kongresit Kombëtar Afrikan për drejtat e zezakëve, të Nelson Mandelës. Megjithatë, në Nëntëqindën, përshëndetja me grushtin mbyllur ka dalluar militantët

Shumë nuk e dinë që sa herë që bëni pyetje rreth vetes, i bëni në vendin e gabuar. “Pse po e bëj këtë? Pse veprova kështu? A është e drejtë apo e gabuar? A ishte e mirë apo jo? Si duhet të jem unë?”: Kur ju bëni këto pyetje, truri