03/10/2017

… dhe pse duhet të ju interesojë Ne aktualisht nuk kemi shkop magjik në arsim. Ne nuk jemi të sigurt se çfarë funksionon dhe çfarë jo. Ndoshta është sepse të gjithë mësojmë ndryshe. Por çfarëdo qoftë arsyeja, ‘të mësuarit e personalizuar’ është në rrugën e duhur – Bill Gates dhe

Çmimi Nobel i vitit 2017 në fizikë iu dha sot Rainer ëeiss, Barry Barish dhe Kip Thorne. Vepra e tyre ndihmoi në vërtetimit të përfundimeve të Albert Ajnshtajnit, edhe një herë. Fituesit, të cilët punojnë të gjithë për LIGO (Laser Interferometer Gravitational-ëave Observatory), e morën çmimin për “kontribute vendimtare” për

Pas referendumit të datës 1 tetor në Katalonjë, nuk përjashtohet mundësia e një vetëshpallje të pavarësisë, që do të ndante përgjithmonë rrugët e Spanjës me atë të Katalonjës. Një masë jo e ligjshme, që megjithatë në disa raste në historinë e njerëzimit ka dhënë rezultat. Konkretisht, 12 herë qeveria ka

Ritmi dhe fuqia eksplozive janë një aftësi e rëndësishme në lojën moderne të futbollit dhe këto shtatë yje përdorin aftësitë e tyre mbinjerëzore, për t’u ngritur në nivelin më të lartë të futbollistëve në futbollin botëror. Le të shikojmë se cilët janë shtatë lojtarët më shpërthyes në botë … 1.

Kulla e Babel-it Kulla e parë në botë, është ajo e Babel-it. Njerëzimi e kishte ndërtuar atë për ta arritur qiellin. Në librin e Zanafillës shkruan kështu: Njerëzit donin ta mbërrinin qiellin. Kështu, vendosën ta ndërtonin një Kullë, përmes së cilës të arrinin lartë. Mirëpo, Perëndia duke e parë këtë

Babai i Neymar ka folur edhe një herë për transferimin sensacional të djalit të tij, prej 222 milionë Eurosh, tek Paris Saint-Germain, për të shpjeguar pikërisht pse ai u largua nga Barcelona. Braziliani tronditi globin kur i tha lamtumirë Lionel Messit dhe të tjerëve, për t’u bashkuar me gjigandët e