02/10/2017

Alfredo Luis Somoza Sido që të përfundojë, në Katalonjë kanë humbur të gjithë. Humbasin autoritetet lokale që kanë radikalizuar referendumin, me një “plan” për shpalljen e pavarësisë, vetëm 48 orë pas referendumit. Humbasin partitë katalane, të cilat gjithmonë e kanë respektuar Kushtetutën duke i dërguar përfaqësuesit e tyre në Parlament

Falë një loje të pasqyrave dhe ligjit të pasqyrimit, sot e dimë se Hëna po largohet nga Toka në një shkallë prej gati 4 centimetra në vit. Në mënyrë që të matim distancën mes nesh dhe satelitit tonë, janë vendosur në Hënë disa panele bashkë-reflektuese gjatë misioneve Apollo 11, 14

Ekzistojnë anomali të ndryshme rreth autorit të sulmit më të përgjakshëm të historisë amerikane të kohëve të fundit. Një jetë normale si pensionist. Stephen Paddock, vrasësi i Las Vegasit, nuk kishte të kaluar kriminale: ai ishte një njeri si shumë të tjerë, me pasionin e lojërave të fatit, që e

Sipas një studimi të kryer nga Ruth Feldman i Universitetit Bar-Ilan (Izrael), ku 65 burra dhe gra iu nënshtruan elektroencefalogografisë duke parë fotot e fëmijëve të panjohur, ata që sapo ishin dashuruar (burrë / grua) treguan një aktivizim më të madh të zonave cerebrale të përfshira në përkatësinë prindërore, në

Mos kryqëzoni këmbët dhe duart Mund të jetë që i kryqëzoni krahët dhe këmbët, për shembull, sepse keni ftohtë, por qëndrimi i tillë ju mbyll në vete. “Ju komunikoni diçka negative, sepse e keni pozicionuar trupin tuaj në një mënyrë, që është një mekanizëm mbrojtës”, thotë Lisa Gueldenzoph Snyder, PhD,

Megjithëse i vogël dhe homogjen, sukseset e përsëritura në garat ndërkombëtare të arsimit të Finlandës, nënkuptojnë se ai sigurisht ka diçka për t’i mësuar SHBA dhe gjithë të tjerëve. Shteti i vogël nordik, për shembull, i kushton rëndësi të madhe edukimit të hershëm. Para shumëzimit, fëmijët finlandezë thjesht mësojnë të