01/10/2017

“Kur nuk kishte votim në Spanjë ishte ende frankizmi: unë jam krenar që jam katalanas”. E ka thënë Gerard Piquè, mbrojtësi i Barcelonës, pas ndeshjes me Las Palmas, duke folur me lot në sy, për tensionet në votimin për pavarësinë e Katalonjës”. Futbollisti katalanas thuhet se është i gatshëm të

Ndeshja në vetvete u zhvillua në një sfond prej 99,000 vendesh të zbrazëta. Me Messin që ka kaluar 30 vitet dhe që po shkon drejt fundit të karrierës së tij, çdo karrige e pazënë që mund të ishte përdorur për ta parë atë, është një fyerje ndaj futbollit. Por të gjitha

Nga Aurenc Bebja* Francë – 1 Tetor 2017 Hyacinthe Hecquard (Iasint Ekuar), konsull i Francës në Shkodër, Kalorës i Legjionit të Nderit, në librin e tij “Histoire et Description de la Haute Albanie ou Guégarie – Historia dhe përshkrimi i Shqipërisë së Sipërme ose Gegëri – Paris, 1858 ”, ka

Prova të reja kanë dalë, që tregojnë se një pjesë e Biblës është historikisht e saktë. Arkeologët që gërmuan qytetin e Davidit në Jerusalem gjetën një sërë artefaktesh të djegura, që i përkasin një periudhe 2,600 vjet më parë. Zbulimi konfirmon historinë për djegien e Jeruzalemit dhe kapjen e qytetit

Fuqitë Aleate ishin në dijeni për shkallën e Holokaustit hebre dy vjet e gjysmë më herët se sa është supozuar në përgjithësi, dhe kishin përgatitur aktakuza për krime lufte kundër Adolf Hitlerit dhe komandantëve të tij të lartë nazistë. Materiali i ri i ofruar nga Kombet e Bashkuara – që

FREELANCE. Quhet kështu kush bën një profesion të lirë. Fjala u shpik nga Sir Walter Scott in “Ivanhoe”, i cili konsiderohet shpesh romani i parë historik në kuptimin modern. Profesionistët e lirë të Scott-it ishin mercenarë që jepnin besnikërinë e tyre në këmbim të një pagese si shpërblim. NERD.  Theodor Seuss Geisel