Home»Bota»Pse të rinjtë japonezë e urrejnë kaq shumë 1 shtatorin?

Pse të rinjtë japonezë e urrejnë kaq shumë 1 shtatorin?

Kthimi në shkollë është jashtëzakonisht i vështirë për shumë studentë japonezë dhe kjo mund të shihet qartë nga statistikat e vetëvrasjeve që ndodhin çdo vit në vendin aziatik, të ofruara nga qeveria e Tokios.

Në Japoni, në fakt, data 1 shtator është data e zgjedhur nga të rinjtë për t’i dhënë fund jetës së tyre, më shumë se çdo ditë tjetër e vitit. Por nuk është thjesht ankthi i kthimit në shkollë që terrorizon studentët japonezë: fenomeni ka të bëjë me diskriminimin dhe ngacmimet e rrënjosura në sistemin arsimor kombëtar.

Sipas një libri të bardhë të botuar nga qeveria japoneze, që shqyrton të dhënat nga viti 1975 deri në vitin 2015, është pikërisht presioni i shkaktuar nga kthimi në bankat e shkollës, shkaku i vërtetë i kësaj ngjarje tragjike.

Ankthi i nxënësve që, pas një pushimi të gjatë veror, duhet të kthehen në detyrimet e tyre të shkollimit është aq thellësisht i rrënjosur në Japoni, saqë në gjuhën e tyre ka edhe një fjalë të posaçme për ta përshkruar: futoko, që fjalë për fjalë do të thotë “ai/ajo që nuk mund të shkojë në shkollë”. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *