29/09/2017

Nils Bori është babai i mekanikës kuantike, ndërsa fitoi Çmimin Nobel në Fizikë në vitin 1922. Ai zhvilloi modelin e atomit, ku elektronet rrotullohen rreth bërthamës, dhe mund të kërcejnë në një nivel tjetër energjie ose në një orbitë tjetër, koncepte që janë ende sot të vlefshme. Bori fliste shpesh

Nëse jeni duke kërkuar se çfarë të lexoni, Reader’s Digest ka disa këshilla që i përshtaten personalitetit tuaj, bazuar në shenjat e Zodiakut. Iliada për Dashin, Lolita për Akrepin, 100 vjet vetmi për peshqit… Shenjë pas shenje, ja librat e rekomanduar për ju që doni të lexoni Dashi: Iliada, Homeri

Gazeta shtetërore e Koresë së Veriut njoftoi të enjten se 4.7 milion studentë dhe punëtorë kanë shprehur dëshirën për t’u regjistruar ose riregjistruar në ushtrinë e vendit, duke shtuar potencialisht shumë fuqinë njerëzore, në atë që tashmë është një nga forcat më të mëdha të armatosura në botë. Është e

Nuk është aq e vështirë të jesh i suksesshëm. Por është e vështirë të jesh jashtëzakonisht i suksesshëm. Megjithatë, të gjithë ne shpresojmë të arrijmë sukses të jashtëzakonshëm (diçka që të gjithë e përcaktojmë ndryshe – dhe duhet që ta përcaktojmë). Për fat të keq, nuk ka shkop magjik. Nuk

Të duash, ngushëllosh, inkurajosh ose thjesht të argëtohesh. Ndonjëherë duket se fjalët tona nuk janë të mjaftueshme për të mbushur ndjenjat dhe kështu mbështetemi tek ato të të tjerëve. Qofshin ata shkrimtarë, poetë, regjisorë, aktorë, madje edhe komikë. Ndjesia është se asgjë më shumë se ato fjalë, nuk shpreh më

2017 ishte viti i katastrofës së qendrës së majtë në Evropë: për socialistët holandezë (që humbën tre të katërtat e votuesve), për ata francezë, që u poshtëruan në zgjedhje pasi kishin qeverisur për 4 vjet dhe tani për Martin Schulz do të ketë vetëm 153 vende në Bundestagun gjerman, niveli