27/09/2017

Gazeta e parë në botë Ndër shekuj, njerëzit janë njoftuar në forma të ndryshme. Ndërsa në vitin 1605, u shtyp gazeta e parë në botë. Për herë të parë njerëzit u njoftuan mbi ngjarjet dhe informacionet që tregojnë gjendjen e botës. Sot, njerëzit marrin informata përmes TV, Internetit dhe mjeteve

Sekretet e kriptografisë nga egjiptianët e lashtë tek interneti i sotëm, deri tek mekanika kuantike dhe e ardhmja e komunikimit të fshehtë Që nga agimi i historisë, njeriu ka patur nevojë të mbrojë dokumentet dhe komunikimet nga sytë dhe veshët e kundërshtarëve apo armiqve. Që në vitin 1900 P.E.S, faraonët

PERKUFIZIMI I SOCIOPAT: “Sociopatia është një gjendje mendore, ku një person në mënyrë të vazhdueshme, nuk ka fare idenë për të mirën apo të keqen dhe shpërfill të drejtat apo ndjenjat e të tjerëve. Njerëz me personalitet antisocial kanë prirjen të kundërshtojnë, manipulojnë apo trajtojnë të tjerët ose me ashpërsi,

1. Ju jeni në gjendje të artikuloni përvojat emocionale. Ne mësojmë bazat e fjalorit emocional që kur jemi fëmijë të vegjël, me fjalë të tilla si, e lumtur, i trishtuar, e shurdhër dhe i çmendur. Por sa të artikuluar jeni në përshkrimin e eksperiencave më komplekse emocionale? Një fjalor ekspresiv

Ka shumë gjëra që mund të na stresojnë, sidomos kur duam të krijojmë historitë tona të suksesit. Fatkeqësisht, shumica prej nesh përfundojmë duke toleruar zakonet tona të këqia, edhe pse na shkaktojnë një pjesë të madhe të stresit që përjeotjmë. Ja disa zakone që duhet të pushojmë së toleruari, që

Në vitet ‘70 dhe ’80 të shekullit të kaluar, ekuipazhet qenë në gatishmëri të vazhdueshme në stacionet e lëshimit të raketave bërthamore, poshtë nën shkretëtirën e Arizonës. Po çfarë do të kishte ndodhur, nëse ata do kishin marrë urdhër për të lëshuar raketat? Nga Richard Hollingham “BBC” Ivon Moris kishte