25/09/2017

Seneka i Riu ishte një burrë shteti dhe këshilltar i Neronit. Pasues i stoicizmit, Seneca ishte gjithashtu një autor shumë pjellor. Ndër veprat më të njohura të tij ishte një koleksion prej 124 letrash të titulluara Epistulae morales ad Lucilium – më të njohura si Letrat Morale – që kanë

Anglia e epokës së revolucionit industrial kishte shumë martesa të pakënaqura, por divorci ishte një proces i gjatë dhe i shtrenjtë që nuk ishte i përballueshëm për klasat e ulëta. Prandaj, ata krijuan një traditë të re: shitja e bashkëshortes. Koncepti u shfaq rreth mesit të viteve 1700 dhe u