25/09/2017

Nëse u jepni fëmijëve tuaj një smartphone është “si t’u jepni një gram kokainë”. E ka shpjeguar për The Independent Mandy Sailgari, një psikologe e varësive të përhershme dhe marrëdhënieve familjare. Dr. Saligari është shefe e Klinikës së Rehabilitimit Harley Street Charter dhe dy të tretat e pacientëve të saj

Lamtumirë hard disk! Në të ardhmen do i arkivojmë të dhënat në ADN. Dy studiues të Columbia University dhe Neë York Genome center kanë memorizuar në ADN, 2 megabyte të dhëna: një film të vëllezërve Lumiere, një homazh të mirë në Amazon, një virus informatik, një fotografi dhe një tekst.

Bota mund të jetë në prag të një epoke tjetër. Jetët tona janë formuar nga një botë “post-Kolombit”, e dominuar nga Evropa dhe nga “degët” e saj transatlantike. Jetët e fëmijëve tanë mund të dominohen nga një kthim në një botë “para Kolombit”, në të cilën Rrugët e Mëndafshit të

Koka e një njeriu në qendër të një tabakaje të mbushur me portokalle. Kur një punonjës i riparimit në rrugë në Krasnodar, Rusi, filloi të kontrollojë fotot e atij telefoni të vjetër Samsung që gjeti në rrugë, një sërë fotografish e lanë pa fjalë: ishte diçka që shkonte përtej kufijve

Blloku konservator CDU / CSU ka humbur “një milion vota” që kanë shkuar në favor të AfD  “dhe për këtë arsye ne duhet të përgatisin një politikë të drejtë, edhe për këta votues”, në mënyrë që të rifitojmë votat. Kjo ishte deklarata e Angela Merkel, duke folur në një konferencë

“Karta e Kombeve të Bashkuara parashikon të drejtën për vetëmbrojtje të shteteve anëtare dhe duke parë që SHBA ka shpallur luftë ndaj vendit tonë, ne kemi të drejtë të përgjigjemi dhe të shkatërrojmë avionët gjuajtës amerikanë, edhe nëse ata nuk janë ende brenda kufijve”, tha Ministri i Jashtëm i Koresë