24/09/2017

Pamje mahnitëse të dritave veriore të para nga hapësira, janë filmuar prej një astronauti italian. Një video 30 sekondëshe e filmuar nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar, tregon një dritë të gjelbër të shndërritshme që lëviz mbi sipërfaqen e errët të Tokës. Dritat veriore, ose aurora, janë një shfaqje e dritës natyrore

Një parti e ekstremit të djathtë ka fituar vende në parlamentin gjerman për herë të parë në gjysmë shekulli, në zgjedhjet ku Angela Merkeli ka fituar mandatin e katërt radhazi si kancelare. Sondazhet zyrtare të para tregojnë se AfD-ja anti-muslimane dhe anti-imigracionit fiton 13.5 përqind të votave – në skajin

“Nuk dua të zbukuroj asgjë, do të kishim dashur pa asnjë dyshim që të merrnim një rezultat më të mirë. Megjithatë ne jemi forca më e madhe në vend, dhe asnjë koalicion nuk është e mundur që të krijohet kundër nesh”. Kështu ka deklaruar Angela Merkeli në Adenauer Haus pas

Arkeologët kanë gjetur fakte mahnitëse, të cilat zgjidhin njërin nga misteret më të mëdha në botë – se si shoqëria nga periudha e bronzit, e cila nuk ishte e zhvilluar nga ana teknologjike, arriti të zhvendosë blloqe të mëdha graniti dhe gurë gëlqerorë me të cilat janë ndërtuar piramidat në

Merkel fiton, por merr një “shkop”. Populistët fluturojnë në zgjedhjet në Gjermani. Spd bie. Dhe liberalët kthehen në Parlament. Ky është rezultati zgjedhor në Gjermani, sipas parashikimeve të para. Do të kenë 87 vende në Parlament, populistët gjermanë të Afd. Cdu-Csu do të ketë shumicën e vendeve, dmth 220, dhe

Furtunë politike kanë shkaktuar në Greqi, disa foto të ministrit grek të Mbrojtjes, Panos Kammenos në një prej kazinotë e Londrës kohët e fundit. Të gjitha partitë e opozitës kërkojnë sqarime me tone të larta ministrit dhe madje nënkryetari i Demokracisë së re, Adonis Georgiadis Demokracia e Re flet për