21/09/2017

Dëshironi të dukeni më inteligjentë? Më poshtë janë disa këshilla nga studimet e fundit. Komunikoni qartë Nëse përdorni një fjalor kur shkruani mesazhet, mund të jeni fajtorë se po përpiqeni të rrisni perceptimin për inteligjencën tuaj. “Njerëzit e mençur priren të përdorin fjalorë të ndryshëm,” thotë Daniel Oppenheimer, profesor i

1 Shumica e rrjedhjeve të gjakut nga hunda shkaktohen nga futja e gishtave në hundë. Trauma të tjera, të tilla si shfryrja e hundëve me hsumë forcë, ose një goditje me top, gjithashtu mund të shkaktojnë rrjedhje të gjakut. 2 Spërkatja jashtë vendit të duhur ndonjëherë është për t’u fajësuar.

Një nga rastet më famëkeqe të një përpjekjeje të dështuar për arratisje, ndodhi më 17 gusht 1962. Në fillim të pasdites, dy 18-vjeçarë vraponin drejt Murit me qëllim kalimin e tij. I pari i të rinjve ia doli. I dyti, Peter Fechter, jo. Ndërsa po përgatitej të ngjiste Murin, një roje

Asnjë komb nuk është i njëjtë dhe në shekullin e 18-të dhe 19-të, Anglia kishte disa avantazhe natyrore që nuk i gëzonin vendet e tjera, të cilat gjithashtu kontribuan në suksesin e saj ekonomik. Një komb-ishull me një flotë të fuqishme, me një etikë pune protestante, me një monarki kushtetuese

Frank Swain Imagjinoni një pilulë ose terapi të aftë për të rikrijuar qarkun tuaj nervor në mënyrë që t’ju bëjë më të ndjeshëm: një që zvogëlon agresivitetin dhe rrit tej mase aftësinë tuaj për arsyetim moral dhe prirjen për të falur. A nuk do të ishte bota një vend më

Lufta e Dytë Botërore ishte një nga ngjarjet më të mëdha të përbashkëta në historinë njerëzore. Mes viteve 1937 dhe 1945, më shumë se 100 milionë burra dhe gra u mobilizuan në forcat e armatosura anembanë botës. Qindra miliona civilë u tërhoqën gjithashtu në konflikt – si punëtorë të fabrikave,