20/09/2017

Në pranverën e vitit 1917, Zyra e Jashtme e Britanisë së Madhe (Foreign Office) ndërmori një projekt të thelluar studimor për gjendjen në Ballkan. Sektori i historisë në ‘Foreign Office’ përgatiti informacione praktike që do t’u shërbenin delegatëve britanikë në Konferencën e Paqes. ‘Historia e Çështjes Lindore’ i kushtoi një

Seria: Duelet e mëdhenj të historisë Adolf Hitleri është i sigurt: Vetëm Jozef Stalini mund të pengojë planet e tij. Udhëheqësi i Rajhut Gjerman bën ecejake lart e poshtë në Berghof, selia e tij në Alpet Bavareze. Në mënyrë që të sulmojë me sukses Poloninë, Hitleri ka nevojë për diktatorin

Prej 2 marsit 1920, Çekrezi u akreditua nga qeveria e Kongresit të Lushnjës si Komisioner i Shqipërisë në SHBA. Sipas studiuesit amerikan Stephen Peters, “po të mos kishte qenë këmbëngulja sistematike dhe e pandërprerë e “Vatrës” në përgjithësi dhe e shqiptarëve të veçantë – ku, pa dyshim, ndër më të

  Diskutimi për fillesat e nacionalizmit shqiptar po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendjen e studiuesve të shkencave humane. Pashallëku i Janinës që mori thuajse formën e një shteti të pavarur, reformat e Tanzimatit dhe Lidhja Shqiptare e Prizrenit citohen shpesh si momente vendimtare kur u shfaq nacionalizmi modern shqiptar,

Termi “diplomacia atomike” i referohet përdorimit nga ana e një kombi të kërcënimit të luftës bërthamore, për të arritur qëllimet e veta diplomatike dhe të politikës së jashtme. Në vitet pas testit të parë të suksesshëm të një bombe atomike në 1945, qeveria federale e Shteteve të Bashkuara herë pas

Steve Bannon, ish i besuari presidencial, ishte sa kurrë më parë aq apokaliptik për Kinën në prag të udhëtimit të tij në Hong Kong. Njeriu i cili kishte deklaruar “luftë ekonomike” kundër Kinës në intervistat e mëparshme, i tha një gazetari të Times: “Njëqind vjet nga tani, kjo është ajo