19/09/2017

Napoleon Bonaparti ishte një nga gjeneralët më me influencë në histori. Duke kombinuar idetë e teoricienëve më të shquar ushtarakë të epokës së tij, me studimin e gjeneralëve të mëdhenj të lashtësisë, ai e transformoi mënyrën se si ushtria franceze luftonte. Kundërshtarët e tij u përpoqën të përshtaten. Ndërsa brezat

Eshtë e gabuar që të mendosh për vlerat morale dhe politike si të vërteta apo të gënjeshtërta, për të gjithë kohën. Parime të tilla nuk janë si ligjet e fizikës. Siç ka sugjeruar Profesor Philip Kitcher në Columbia University në librin e tij “Projekti Etik” (2011), vlerat dhe parimet duhet

“Gjej një punë që e do fort, dhe nuk do të të duhet të punosh asnjë ditë në jetën tënde” Konfuci “Udhëtimi prej një mijë kilometrash fillon me një hap të vetëm”. “Një person që thotë se një gjë nuk mund të bëhet, nuk duhet ta ndërpresë atë që është

Thuajini mirupafshim filmave të verës, dhe thuajini pëshëndetje filmave dramatik të vjeshtës. Rikthimi i Wonder Woman, Channing Tatum me kapele kaubojsi apo Rajan Gosling. Këto janë 10 filmat për tu parë në kinema këtë vjeshtë. 1-Dolores 2-IT 3-Woodshock 4- Strong 5-Battle of the Sexes 6-Kingsman:The Golden Circle 7-Unrest 8-Blade Runner

Aktorja e mirënjohur për publikun shqiptar Margarita Xhepa ka emocionuar të pranishmit në promovimin e një libri ku ishte e ftuar. Xhepës i është kërkuar të recitojë një poezi me zërin e saj brilant dhe ajo ka zgjedhur vargjet e shkrimtarit Ali Podrimja me vjershën “Tung Evropë”. Xhepa ka qenë

Në këto foto do të gjeni vendet e braktisura ntë shpërndara në cpa të ndryshëm të planetit tonë. Ato janë vendet më të frikshme por dhe më emocionuese në të njëjtën kohë. Kombinimi i adrenalinës dhe rrezikut në këto foto ngjall disa ndjenja kontradiktore, keni frikë të shikoni, por ju