17/09/2017

Mimar Sinani ishte një jeniçer me origjinë shqiptare në ushtrinë e Sulejmanit për pjesën më të madhe të jetës së tij, dhe më pas u bë kapiten i gardës. Kjo i mundësoi të udhëtonte jashtë në shumë fushata, në vende si Egjipti e Greqia, gjë që frymëzoi dhe zhvilloi dashurinë

Një ndërtesë që ka parë rënien e një perandorie, dy luftëra botërore dhe epokën moderne mban shumë sekrete. Punëtorët në Vjenë zbuluan pjesë të historisë së fshehtë të ndërtesës së Parlamentit Austriak gjatë restaurimeve të strukturës neoklasike, thanë zyrtarët e parlamentit të premten. Dy buste të Hitlerit, katër piktura të

Një nga festat për të cilën gjermanët janë më të famshëm në mbarë botën, është Oktoberfest. Nga 16 shtatori deri në 3 tetor, birra vërshon lumë nëpër qytetet e Gjermanisë, por jo vetëm. Oktoberfest, e kthyer tashmë në një traditë që i bën gjermanët krenarë, festohet në mbarë botën, ku

Rrëfimi biblik i Krijimit dhe fati i Adamit dhe Evës, paraardhësve të racës njerëzore, vazhdon të frymëzojë artistë dhe shkrimtarë. Por sipas një studimi të ri, ai është gjithashtu në qendër të një keqkuptimi të thellë mes fetarëve dhe jofetarëve. Një sondazh i YouGov, i porositur nga Neëman University në

22 janar 1901. Ndërsa dergjet në shtratin e vdekjes, Mbretëresha Viktoria, për pak çaste “kthen kokën pas”, për të parë atë që ka ndërtuar: një perandori e cila ishte rritur, nga një grumbull ishujsh, të ndarë prej tyre nga dete e oqeane të pakapërcyeshme, në perandorinë më të madhe që