16/09/2017

  Tanke amerikane kanë mbërritur në Poloni, në të njëjtën kohë që Rusia filloi stërvitje ushtarake në kufirin e saj perëndimor, në ato që kritikët i kanë quajtur “lojëra të mëdha lufte”. Megjithëse tanket amerikane ndodhen atje për një shkëmbim më tepër se veprim, është hera e parë që mjete

Nga Bernard Guetta Është e vështirë të imagjinohet një dukje më e gënjeshtërt. Në mbrëmjen e 24 shtatorit, pas nëntë ditësh, kur rezultatet e zgjedhjeve gjermane do të bëhen publike, kristian-demokratët do të jenë shumë më përpara dhe Angela Merkel do të marrë një mandat të ri. Siç ka shkruar

Rusia ka filluar “lojërat e luftës” më të mëdha në vitet e fundit, në tokë, ajër dhe det, në kufi me vendet më të vogla dhe më të dobëta të NATO-s. Jo më pak se 12,000 trupa, 70 avionë luftarakë, 250 tanke dhe 10 anije luftarake janë planifikuar zyrtarisht për

  “Koha është substanca, nga e cila jam bërë unë. Koha është një lumë që më merr përpara, por unë jam lumi; është tigri që më shkatërron, por unë jam tigri; është zjarri që më djeg, por unë jam zjarri” “Nëse zemra jonë do të ishte aq e madhe sa

Zoti Pipes, ju keni shkruar se vendimi i Angela Merkel për ta hapur kufirin për mbi 1 milion emigrantë në 2015 “ka gjasa se do të shikohet si një pikë kthese në historinë europiane”. Duke qenë se jeni historian, çfarë nënkuptoni me këtë shprehje? Pres që kur evolucioni i qytetërimit

Nuk bëjmë gjithmonë keq sepse na mungon respekti për të tjerët. Shpesh herë e bëjmë sepse nuk kemi respekt për veten Në vend të uljes së vlerave dhe angazhimeve të të tjerëve, servilizmi përfshin uljen e vlerave dhe angazhimeve tuaja, në krahasim me ato të të tjerëve. Personi servil është