15/09/2017

Nga Jan Friedmann dhe Axel Frohn Dokumentet e publikuara nga Departamenti i Shtetit dhe CIA, thonë se ish-kancelari i Gjermanisë Perëndimore, Ludvig Erhard, kërkoi të blinte në vitet 1963-1964 bashkimin e vendit nga Bashkimi Sovjetik për rreth 25 miliardë dollarë me kursin e kohës. Por amerikanët nuk e morën shumë seriozisht

NASA ka dërguar anijen e vet kozmike Cassini drejt “vdekjes” së saj në Saturn. Por më parë, ajo dërgoi diçka të jashtëzakonshme dhe shastisëse në Tokë. Fotografia më sipër tregon “portretin e lamtumirës” të Cassinit, ku shfaqet Hëna intriguese Enceladus që ngrihet mbi sipërfaqen e Saturnit. Menjëherë pas kësaj, anija

Kur studiuesit shkruajnë për Vikingët, ata shpesh u referohen grupeve të njerëzve nga tokat skandinave të Norvegjisë, Suedisë dhe Danimarkës. Ndërkohë që pjesa më e madhe e Evropës ishin të krishterë në shekullin e tetë, këto zona nuk ishin. Megjithatë, jo të gjithë u bënë Vikingë – shumë prej tyre

Këtë mëngjes Koreja e Veriut lëshoi një raketë balistike mbi Japoni, vetëm dy javë pasi thanë se testuan një bombë me hidrogjen. Në gusht, një raketë tjetër u lëshua mbi Japoni, përpara se të binte në det. Kjo raketë e sotme, thuhet se ka fluturuar më lart dhe më larg

Për dikë që nuk është i futur shumë thellë në njohuritë për verën, është e kollajtë të dëgjoj snobë që flasin për vitin e prodhimit, dhe të hamendësojë që, sa më e vjetër të jetë një verë, aq më mirë. Por nuk është kështu. Gjëja më e rëndësishme në lidhje

Sipas ligjit meksikan, pija e zjarrtë duhet të përmbajë të paktën 51 për qind alkool të distiluar nga nektari i ëmbël i agave blu. Kjo bimë shkretëtire rritet kryesisht në Jalisco, edhe pse katër shtetet e tjera meksikane gjithashtu janë të lejuara ligjërisht që të prodhojnë tequila. Emri vjen nga