14/09/2017

Mark Glensi zbulon komplotin për të vrarë Hitlerin, një akt që çuditërisht frymëzoi një nga pak pasuesit e Fyhrerit Njëzet korriku i vitit 1944, qe një ditë tmerrësisht e nxehtë në pyjet plot e Prusisë Lindpre, ku Hitleri planifikonte ecurinë e luftës së ushtrinë e tij, nga shtabi i njohur

Çështja pse ka shumë e më shumë materie sesa e kundërta e saj me ngarkesë të kundërt, antimaterja, është në fakt një pyetje se pse ekziston çdo gjë në këtë botë. Dikush supozon se universi do të trajtojë materien dhe antimaterien në mënyrë simetrike, dhe për pasojë në momentin e

Është quajtur “Atlantida e Rërës”. Për shekuj me radhë, qyteti i lashtë tregtar i Ubarit në Omanin e sotëm, u konsiderua i humbur në rërën e shkretëtirës Rub’al-Khali. Pastaj fotografitë satelitore zbuluan në vitet ‘80 një rrugë 100 metra të gjerë, mbi të cilën mijëra deve dhe mushka dikur tërhiqnin

Zinxhiri i blloqeve (Blockchain) është një bazë të dhënash e shpërndarë, ose një regjistër publik që regjistron të gjitha transaksionet në Bitcoin. Duke qenë një bazë të dhënash e shpërndarë, ajo nuk ka nevojë për një autoritet qendror dhe mirëmbahet nga një rrjet nyjash komunikuese që punojnë me softuer Bitcoini.

Thëniet e famshme të Uinston Çërçillit kanë mbushur libra të tërë. Për fat të keq, shumë nga thëniet që i atribuohen atij, thjesht nuk janë të vërteta. Për shembull, Nensi Astor shpesh thuhet t’i ketë thënë: “Po të isha gruaja jote do t’iu hidhja helm në kafe”, ndërsa Çurçilli iu

Askush nuk mund të thotë me siguri sesa kohë trupi ishte varrosur nën rërë, para se qeni i races Sherman të gërmonte në të. Ndoshta 500 apo edhe 1.000 vjet? Zbulimet e mumieve nuk janë të rralla në shkretëtirën kiliane, dhe praktikisht të gjithë ato janë ruajtur në mënyrë të