13/09/2017

Çërçilli pati mesa duket disa incidente më të shfaqurit lakuriq, gjatë qëndrimit në Shtëpinë e Bardhë. Në një rast, ai tha se kishte parë fantazmën e Abraham Linkolnit, ndërsa vetë ishte i zhveshur. Ata e vështruan njëri-tjetrin për disa momente, para se Linkolni të zhdukej me mirësjellje. Presidenti Frenklin Ruzvelt

Oliver Burkeman Shumë pak gjëra janë më të dobishme sesa misteret e gjumit, për të treguar sa pak e njohim veten tonë. Së pari, është misteri i madh se pse flejmë gjumë, duke pasur parasysh që, në aspektin e evolucionit, humbja e vetëdijes për një të tretën e ditës është

Fati i universit varet fuqishëm nga një faktor me vlerë të panjohur: Ω (Omega), një masë e dendësisë së materies dhe energjisë në të gjithë kozmosin. Nëse Ω është më i madhe se 1, atëherë hapësirë-koha do të ishte “e mbyllur”, si sipërfaqja e një sferë të madhe. Nëse nuk

Fizikantët nuk mund të zgjidhin me saktësi një sërë ekuacionesh që përshkruajnë sjelljen e lëngjeve, nga gjendja e lëngët në gaztë për të gjitha lëngjet dhe gazet e tjerë. Në fakt, nuk dihet nëse ekziston një zgjidhje të përgjithshme e të ashtuquajturave ekuacione Navier-Stokes apo nëse kur ka një zgjidhje,

Nga të gjitha kishat e Jeruzalemit, dhe në qytet ka shumë prej tyre, Kisha e Varrit të Shenjtë cilësohet si më e shenjta. E fshehur në një labirint rrugicash të ngushta në pjesën e vjetër të qytetit, ajo përmban 5 stacionet e fundit të kalvarit të Kryqit, seria e imazheve

Inxhinieri brilant u parapriu disa zbulimeve që do të riktheheshin shekuj më vonë si për shembull eolipila, prototipi i makinës me avull, që pa dritën vetëm në vitin 1698. Avulli është bazë e disa shpikjeve të tjera të Heronit, si për shembull dyert automatike me rrotullim (që janë futur vetëm