12/09/2017

Ora biologjike e Tokës filloi të lëvizë rreth 600 milionë vjet më parë, kur molekulat proteinike me një zinxhir të gjatë, u zhvilluan në forma më të larta të jetës: evolucioni. Prej atëherë, natyra është zhvilluar në të gjithë botën, nga më e vogla tek më e madhja, nga noti

Në dhjetor të vitit 1931, Çërçilli ishte për një vizitë natën vonë tek shtëpia e shokut të tij Bernard Baruch në Nju Jork, kur gati sa nuk humbi jetën. Ndërsa po kalonte rrugën, u godit nga një makinë, e cila më pas e tërhoqi zvarrë për një distancë të shkurtër.

Në vitin 1991, Iraku pushtoi Kuvajtin fqinj për shkak të mosmarrëveshjeve rreth borxheve të luftës nga Bagdadi, mbiprodhimin e naftës nga Kuvajti, dhe pretendimet irakiane se Kuvajti ishte me të drejtë pjesë e Irakut, dhe ndoshta me dëshirën për të shtënë nën kontroll rezervat e naftës. Ushtria irakiane pati pak

Në shekullin e IV Pas Krishtit, dyndjet gjermanike kishin filluar të bëheshin një problem serioz për Perandorinë Romake. Pikësisht gjatë  kësaj periudhe, një numër grupesh të reja filluan të shfaqen në kufijtë e largët të Romës. Disa nga këta njerëz ishin të njohur si gotët. Fillimisht gotët pranuan t’i bashkohen

Psikologjia siç e njohim ne, është një shkencë relativisht e re, por që nga fillimi i saj na ka ndihmuar për të fituar një kuptim më të madh mbi veten dhe ndërveprimet tona me botën. Shumë eksperimente psikologjike kanë qenë të vlefshme dhe etike, duke i lejuar studiuesit të krijojnë

Dronët janë shenjë dalluese e teknologjisë moderne të luftimit, por armët e pilotuara nga larg kanë qenë përdorur për më shumë se një shekull. Këto sisteme kanë përdorur për një kohë të gjatë mekanizma ndihmëse, xhiroskopë, motorë, dhe çelësa rrotullues, dhe ato janë të gjitha të përshkruara me hollësi në