09/09/2017

Uragani Irma goditi Floridën të shtunën, teksa miliona u urdhëruan të të evakuohen, ndërkohë që erërat e forta dhe dhjetëra mijëra ndërprerje energjie janë paralajmërimi i një shkatërrimi, që nuk shihej prej një brezi të tërë. Më shumë se pesë milionë njerëz anembanë Floridës janë urdhëruar të evakuohen dhe mijëra

Dollari ka qenë në rënie, që nga inaugurimi i Presidentit Donald Trump. Që nga janari, ka humbur rreth 11% kundrejt një shporte të kartëmonedhave të vendeve të tjera. Por nuk duket se dollari do të shohë një përmirësim të fatit të vet së shpejti, sipas strategut të Deutsche Bank, George

Një gjarpër që ndiqej nga gjuetarët i kërkoi një fermeri që t’i shpëtonte jetën. Për ta fshehur nga ata që e ndiqnin, fermeri u ngrit në këmbë dhe e la gjarpërin të zvarritej në barkun e tij. Por, kur rreziku kishte kaluar dhe fermeri i kërkoi gjarprit të dilte, gjarpëri

  Gadishulli Korean – me veriun malor dhe të industrializuar, i pasur me minerale dhe potencial të madh hidroelektrik si dhe një bazë të fuqishme bujqësie në jug – ishte lakmuar prej kohësh nga fqinjët e Koresë, Rusia, Japonia dhe Kina, të cilët kishin luftuar në disa luftëra për ta

Ndër reagimet emocionale, më shkatërrimtari është zemërimi, sepse ai të errëson gjykimin dhe shikimin, më shumë se të gjithë reagimet e tjerë. Zemërimi shkakton gjithashtu edhe nisjen e një efekti domino, dhe ai i përkeqëson situatat, duke i bërë ato më të pakontrollueshme, dhe në të njëjtën kohë duke shtuar

Sunitët, shiitët, kurdët dhe të krishterët dëshirojnë të vetëqeverisen dhe të ndahen nga të tjerët. Shumica sunite e Sirisë nuk dëshiron më t’i nënshtrohet vullnetit të pakicës Alauite, e cila i përket klanit Asad. Pakica sunite e Irakut dëshiron të shpëtojë nga dominimi i shumicës shiite, e cila mori poste