08/09/2017

T’i thuash mirupafshim njeriut të dashur, është e vështirë edhe në kohët më të mira, por të thuash lamtumirë kur dikush duhet të shkojë të luftojë në luftë, kjo mund të jetë pothuaj e pamundur. Megjithatë, shumë njerëz e kanë bërë në të kaluarën, dhe me siguri shumë njerëz do

Eshtë e nevojshme nga pikëpamja evolucionare Truri ynë është i programuar për të identifikuar kërcënimet. Titujt negativë u bien këmbanave të alarmit në amigdalën tonë, sistemin paralajmërues të trurit dhe kështu instinkti ynë i mbijetesës futet në punë. Për shembull, ndihemi sikur ne duhet të dimë detajet e frikshme të

Marilyn Monroe ishte një seks simbol, një perëndeshë, një ikonë. Ajo ishte e bukur, nuk ka dyshim për këtë. Në fund të fundit, ishte pamja e saj që e nxorri nga jeta e mjerë, anonime që bënte para se të bëhej e famshme. Monroe kishte kaluar vitet e saj të

Studiuesit dhe ekspertët në Qendrën Mjekësore Meander në Holandë bënë një zbulim historik pas kryerjes së një skanimi CT. Ekzaminimi i një statuje gati një mijëvjeçare të Budës, zbuloi se mjeshtri budist Liuquan ishte i mumifikuar brenda statujës. Zbulimi shënoi një ngjarje të jashtëzakonshme dhe statuja tani është e shfaqur

Ideja që qytete të mëdhenj, të pasur me dije dhe thesarë të harruar qëndrojnë të fshehur në thellësitë e deteve josh shumëkënd. Rrallë ndodh që të kalojë një vit pa dalë dikush që të pretendojë se ka gjetur Atlantidën. Po çfarë ka në të vërtetë atje, poshtë dallgëve? Heraklioni dhe

Skena apokaliptike të ndërtesave të rrafshuara dhe aeroporteve të shkatërruara u shfaqën nga ishujt e njëpasnjëshëm të Karaibeve të shkatërruar nga Uragani Irma, pasi stuhia vdekjeprurëse e gjeti Haitin të pambrojtur të enjten, dhe një tjetër stuhi e fuqishme, Hurricane Jose, mbërriti menjëherë pas saj. Rreth 95 për qind e