07/09/2017

“Sa më lart që ngjitemi, aq më të vegjël u dukemi atyre që nuk mund të fluturojnë”. “Unë jam një pyll dhe një natë pemësh të errëta: por ai që nuk ka frikë nga errësira ime, do të gjejë grumbuj me trëndafila nën selvitë e mia”. “Duhet të jesh gati

4 vjet eklips. 4 vjet larg nga prozhektorët. Pastaj Michelle Pfeiffer vjen në qilimin e kuq të Festivalit të Filmit të Venecias dhe nuk ka më vend për askënd. Pasi ka lënë në hije kolegen Jennifer Lawrence, aq e ngurtë në veshjen e saj të mbrëmjes saqë duket si një

Yjet e kinemasë, të vjetër dhe të rinj, kanë ndezur Venecian, teksa kanë parakaluar në tapetin e kuq, gjatë Festivalit të 74 të filmit. Një pjesë e mirë kanë mbërritur me skafe, të tjerë kanë tërhequr vëmendjen e publikut me sharmin e tyre. Mbi të gjithë ka spikatur George Clooney

Ajo ishte sundimtarja më jetëgjatë e Rusisë, por edhe një prej personazheve më interesante dhe me më shumë dritëhije, në historinë e botës. Caresha me origjinë nga Prusia, që hyri në familjen e Romanovëve kur caresha Elizabetë e kërkoi nuse për nipin, shumë shpejt do të rrëzonte nga froni bashkëshortin

Në vitet 1990, u bë e detyrueshme për të gjithë mësuesit në Korenë e Veriut që të mësonin se si të luanin fizarmonikën Fizarmonika shpesh është quajtur ‘instrumenti i popullit’ pasi që ishte e lehtë për ta mbajtur kudo. Këndoheshin pak a shumë këngë të tilla si: “Ne nuk kemi

Ju mund të kritikoheni fort që jeni embelë, por shkenca mund t’ju mbështesë. Të mos qenit veçanërisht energjik mund të nënkuptojë që ju pëlqen të sfidoheni mendërisht. Njerëzit që nuk duan të kalojnë shumë kohë duke menduar, priren të jenë më aktivë fizikisht sesa ata që preferojnë të ushtrojnë trurin