06/09/2017

  Për “flluska“ e perlage nuk kemi folur deri tani në Nunc est Bibendum. Por një shkrim i The Guardian dhe kundërpërgjigjet thummbuese e të legjitimuara të italianes Corriere della Sera e meritojnë një vend në Nunc est Bibendum! Rreth një muaj më parë, The Guardian” shkruante se vera e

Po ndodh një “asgjësim biologjik” i vërtetë të kafshëve të egra. Ne jemi në mesin e zhdukjes së gjashtë (tashmë të njohur) masive të historisë së Tokës. Dhe kjo është shumë më serioze se sa ishte menduar, vetëm disa vjet më parë. Mbipopullimi, shfrytëzimi i territorit dhe ndryshimet klimatike janë

Ne shpesh mendojmë se janë një temë interesante bisede, por në realitet për ata që na dëgjojnë janë të parëndësishme, të rëndomta dhe dhe të pakuptimta Ekzistojnë disa teori që kërkojnë të shpjegojnë se pse ëndërrojmë apo interpretojmë kuptimin e ëndrrave tona. Një nga këto është teoria e aktivizimit të

“Nuk ka jetë të përsosur për askënd. Dhe askush nuk e di se çfarë qëndron prapa një dere të mbyllur. Shumë shpesh ne vendosim qëllime të pamundura dhe përfundojmë duke besuar se jemi personazhet që themi se jemi. Përballë të tjerëve, por edhe përballë vetes tonë. Pastaj, papritmas, e kuptojmë

Dielli ka lëshuar kategorinë më të fuqishme të një shpërthimi diellor, duke shkaktuar ndoshta ndërprerje komunikimesh, pikërisht në një moment kur uragani Irma po mbjell shkatërrim nëpër Atlantik. Shpërthimi i papritur i energjisë që u lëshua nga dielli mund të ndërhyjë me komunikimet radio dhe satelitore ndërsa mbërrijnë Tokën, paralajmërojnë

Për përballimin e humbjes: Dumbledore i kujton Harryt që të jetojë në të tashmen dhe të mos ëndërrojë për një të kaluar që ka ikur, apo një të ardhme se si mund të kish qenë. “Nuk të bën mirë të jetosh në ëndrra dhe të harrosh të jetosh” – Harry