05/09/2017

Si bën Google që të kërkojë të gjithë internetin në më pak se një sekondë? Për ta gjetur, ne duhet të kthehemi në Persinë mesjetare. I lindur në vitin 780, Muhammed ibn Musa el-Kuarizmi ishte një matematikan tepër i talentuar. Ai shpiku shumë nga parimet themelore për shkencën kompjuterike sot.

Me peshë 800 kg dhe më shumë se 2 metra i gjatë, ariu polar është mishngrënësi më i madh mbi Tokë. Duke qenë se është i mbuluar me ëkurë të trashë izoluese, do të mendohej se nëse zhytet në ujë, do ta thithte si sfungjer dhe do të fundosej si

Odise Roshi ka kaluar në avantazh Shqipërinë. Tashmë skuadra kuqezi kryeson në Strumica të Maqedonisë, në një ndeshje përgjithësisht të ekuilibruar, e cila deri në këto momente është vendosur prej një aksioni të shkëlqyer, që ka nisur nga e majta me Sadikun dhe është kurorëzuar prej Odise Roshit. Loja e

Një ish juriste e Bankës Botërore në Washington denoncon: Eshtë i njëjti grup që lëviz fijet. Kontrollojnë tregjet e parasë dhe mediat. Në komandë është një organizatë me qendër në Bazel të Zvicrës Ideja e një grupi hije bankierësh të gjithëpushtetshëm që manipulojnë botën politike dhe ngjarjet financiare, ka ekzistuar

1. Dhënia dhe marrja, pa kërkuar Ndonjëherë gabojmë në dhënien e gjithçkaje personit tjetër, pa pritur asgjë në këmbim. Ju duhet të jeni të kujdesshëm kur bëni këtë, sepse nganjëherë shkalla është e paekuilibruar dhe nuk marrim as vëmendje, as respekt, që janë shtyllat mbajtëse të një marrëdhënieje. Mbajtja e

Koreja e Veriut pretendoi se një shpërthim bërthamor të dielën ishte një hap i madh përpara, krahasuar me pesë testet e mëparshme, pasi kishte shpërthyer me sukses një bombë me hidrogjen. Por disa ekspertë dyshojnë se Veriu mund të ketë testuar një bombë atomike “të fuqizuar”. Ku ndryshon një bombë