04/09/2017

Fizikanti Robbert Dijkgraaf shpjegon se si ndryshimet e vogla në teoritë rreth hapësirës dhe kohës mund të shpjegojnë se përse ka ndodhur jeta mbi Tokë. Ndoshta pyetja më themelore filozofike që mund të bëni në shkencë është: “Pse jemi këtu?”, pyet shkencëtari Robbert Dijkgraaf, njëkohësisht drejtor dhe profesor i Institutit

Në një zonë moçalore të deltës së Paranës pranë Argjentinës verilindore, gjendet një ishull me një dallim. I quajtur “Syri”, ishulli është një rreth i përsosur toke, i rrethuar nga një rreth njësoj rrumbullak me ujë. Uji është shumë i qartë dhe shumë i ftohtë në krahasim me ujërat e

Që kur Kim Jong Un është në pushtet në Korenë e Veriut, ka ardhur edhe një ftohje e skajshme marrëdhëniesh me Kinën, shtetin që për shumë dekada, ka qenë i vetmi mbrojtës i fqinjit të vet, që sundohet prej diktatorësh, që nga kohëra që nuk mbahen mend. Sot, teksa udhëheqësi

Kimia dhe biologjia kanë mundësuar zbulime të mëdha në laborator. Por ka diçka që nuk do të arrijmë ta kuptojmë kurrë. Ja përse Si ka filluar jeta? Dhe përse të mos provojmë ta rikrijojmë në laborator? Dikush e ka provuar. Dhe sot, falë atyre studimeve, i kemi idetë pak më

“Edhe në fronin më të lartë në botë, ne sërish qëndrojmë ulur mbi bythën tonë”, thoshte Michel de Montaigne. “Do të çmendeni, nëse do të prisni lumturi nga një marrëdhënie”, shoshte Arthur Schopenhaueri. Dhe i papërsëritshmi Nietszche: “Ajo që nuk të vret, të bën të fortë” … Ne jemi aq

Një komplot që nisi me ungjin e diktatorit të Koresë së Veriut. Vazhdon me burgosjen përjetë të shefit të shërbimeve sekrete kineze. Dhe mbaron me vrasjen e ungjit dhe vëllait të madh të Kim… Zbuloni këto, si dhe arsyen përse në shënjestër në të vërtetë është Kina Për dekada të