01/09/2017

Turistët janë mbyllur brenda Kullës Eiffel dhe Eurostari është evakuuar pas një alarmi për terrorizëm në Paris, që ka të bëjë me një person i cili “po sillej çuditshëm” këtë mbrëmje. Njerzit kanë rendur të shkruajnë në mediat sociale për të ndarë pamje të vendit shumë popullor për turistët, që

Kthimi në shkollë është jashtëzakonisht i vështirë për shumë studentë japonezë dhe kjo mund të shihet qartë nga statistikat e vetëvrasjeve që ndodhin çdo vit në vendin aziatik, të ofruara nga qeveria e Tokios. Në Japoni, në fakt, data 1 shtator është data e zgjedhur nga të rinjtë për t’i

Ndërkohë që përmbytjet e shkaktuara nga uragani Harvey kanë goditur Teksasin dhe Luizianën, duke shkaktuar vdekjen e 38 personave dhe dëme miliarda dollarë, në të njëjtën kohë zona të mëdha të Bangladeshit, Nepalit dhe Indisë janë duke përjetuar një katastrofë të ngjashme, e cila ka shkaktuar që tani 1200 viktima

Ndonëse nuk ka patur një konflikt madhor mes fuqive të mëdha që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore, ekzistojnë tre fronte të cilët e bëjnë të mundshëm që konflikt të tretë global Perspektiva e një konflikti global – Lufta e Tretë Botërore III nëse doni – duket disi e

Kurban Bajrami, festa myslimane e sakrificës, festohet në fundin e pelegrinazhit të përvitshëm të Mekës. Eshtë një festë e myslimanëve në mbarë botën. Eshtë i dyti i dy Bajramëve që festohen përvit, teksa tjetri është fiter Bajrami. Më poshtë një galeri me fotografi të festës së myslimanëve anembanë botës.

Njerëzit e përunjur, modestë, na pëlqejnë më shumë. Ata nuk rrëfehen përmes asaj që vërtet bëjnë, as përmes shfaqjeve me fishekzjarre. Përulësia përfshin brenda saj ndershmërinë. Dhe njerëzit e ndershëm na bëjnë të ndihemi rehatsh, sepse ne mund të kuptojmë dhe ndërtojmë një marrëdhënie të bazuar në besim. Kur përulësia