28/08/2017

Në vitin 1961, Forca Ajrore e SHBA ishte shumë pranë shpërthimit të një bombe bërthamore mbi Karolinën e Veriut. Bomba ishte 260 herë më e fuqishme se ajo që shkatërroi Hiroshimën. Aksidenti, i njohur si “1961 Goldsboro B-52 Crash”, ndodhi kur një B-52 Stratofortress, një avion bombardues me rreze të

Nazistët mund të kenë qenë supremacistë të bardhë dhe gjenocidistë, por kur vinte puna tek indianët e Amerikës, ata ishin çuditërisht pranues. Pasi Amerika të bëhej e tyrja, premtuan nazistët, ata do t’ua kthenin tokën amerikane vendësve. Ata kishin punuar me një grup të quajtur Federata Amerikane Indiane dhe i

Gjatë viteve të hershme të Luftës së Ftohtë, avionët bombardues të SHBA kishin mungesa të mjeteve për të kaluar Atlantikun me një tank karburanti. Mes viteve 1950 dhe 1960, disa nga këta bombardues të ngarkuar fluturonin pothuajse çdo ditë, shumë prej të cilëve do të përplaseshin me avionët serbatorë që

A ishin të dashuruar apo nuk ishin? Kjo është pyetja intriguese për Mbretëreshën Victoria dhe shërbëtorin e saj John Broun. E dërrmuar nga vdekja e bashkëshortit të saj Prince Albert në vitin 1861, kur ajo ishte vetëm 42 vjeç me nëntë fëmijë dhe një perandori për të udhëhequr, Victoria gjeti

Të kuptuarit e psikologjisë së vetes dhe të tjerëve rreth nesh mund të luajë një rol të madh në lumturinë tonë. Ne të gjithë vuajmë nga kufizimi i besimeve të fituara nga përvojat e kaluara dhe ndërveprimet me të tjerët, duke penguar lehtësimin e të jetuarit të jetëve tona. Rregullat

Bashkimi i copëzave të gjëzës, të fazave të ndryshme të evolucionit njerëzor është provuar të jetë një nga përpjekjet më ambicioze shkencore në histori. Janë gjetur vazhdimisht prova të reja që sfidojnë besimet tona. Në vitin 2017, gjetëm diçka që mund të na detyrojë të rishkruajmë plotësisht historinë njerëzore: fosilet