27/08/2017

“Russiagate”. Akti i fundit, tani për tani, është thirrja e një jurie të madhe nga prokurori special Robert Mueller III, “hetuesi”, në lidhje me skandalin që çdo ditë, me zhurmën e vet të lajmeve, shkund Administratën Trump. Duke analizuar kapitujt e ndryshëm të kësaj historie, është e qartë se kush

Me mësymjen e Revolucionit Rus, ekzistenca e një familjeje mbretërore ishte e patolerueshme për bolshevikët. Në vitin 1918 ata masakruan familjen mbretërore Romanov – carin Nikolas II, bashkëshorten, djalin dhe katër vajzat – për të siguruar që asnjë trashëgimtar i ligjshëm nuk mund të rishfaqej më vonë dhe të thërriste

Merrni një grusht rërë në shkretëtirën tuaj. Futeni në një shishe. Dhe me të shkoni të blini një nga tre futbollistët më të pëlqyer të planetit. Këto janë në vlerë absolute, termat e blerjes së brazilianit Neymar nga Paris Saint-Germain. Pak kohë më parë qarkullonte një gjysmë anektodë, që thoshte

Bashkëjetesa në shoqëri, ndryshe nga jeta në vetmi, paraqet një bazë biologjike e cila përqëndrohet në faktin se  qeniet njerëzore mund të fitojnë më shumë siguri dhe mundësi mbijetes, nëse bashkëpunojnë me pjesën tjetër të species së tyre. Megjithatë, edhe pse shoqëria punon për të ruajtur speciet në tërësinë e

“Plaudite, amici, comedia finita est” (“Duartrokisni miq, komedia mbaroi”), tha Beethoveni. Po çfarë kanë thënë Nostradamuusi, Steve Jobs, Princesha Diana, John Lennon? Beethoven Ka shumë histori rreth fjalëve të fundit të Beethoven-it. Një prej tyre thotë se ai u shpreh: “Unë do të dëgjoj në Qiell.” Një tjetër thotë se

Gruaja me klas,”zonja”, nuk duhet nënvlerësuar ose marrë lehtë. Ajo është një person me dhembshuri të madhe dhe vetëvlerësim, dhe janë të rrallë burrat që kanë nderin të kenë dashurinë e saj. Më poshtë po rendisim vetëm disa nga shenjat që tregojnë se jeni në praninë e një zonje të