26/08/2017

George Clooney dhe Oprah Winfrey e kanë. E kishte edhe Ronald Reagan (dhe disa mund të argumentojnë që e kishte padyshim, edhe Adolf Hitleri). Por çfarë është saktësisht? Me shembuj të tillë të ndryshëm, nga të çmendurit gjenocidistë, deri tek mbretëreshat e talk shoë, mund të duket e vështirë të

Në një moment gjatë karrierës së tij me FBI-në, Robin Dreeke e braktisi “rregullin e artë” – këshillën e vjetër që duhet t’i trajtoni të tjerët ashtu siç dëshironi të trajtoheni. Ai e zëvendësoi atë me një udhërrëfyes tjetër, nga autori Tony Alessandra, i quajtur “rregulli i platinit”: Trajtoji të

Një antropologe ka kryer një investigim mbi grupin misterioz të hakerave, që gjithnjë e më shpesh vendoset në qendër të gënjeshtrave të mëdha. Për t’i zbuluar ata. Dhe tregon se kush janë dhe çfarë duan Anonymous, është emblema e një gjeografie të rezistencës, shkruan Gabriela Koleman në investigimin e saj

Arti nuk është vetëm një burim frymëzimi, por gjithashtu një mister i madh. Artistët shpesh shtojnë detaje të vogla të çuditshme në pikturat e tyre, ose lënë mesazhe që janë të pamundura të vërehen në shikim të parë. Bota.al sjell më poshtë një listë të kryeveprave të pikturës, me sekrete

Sistemi më i ri i operimit i Apple, për iPhone dhe iPad do të dalë këtë vjeshtë. Apple vetë e quan “një hap gjigand për iPhone” dhe një “kërcim monumental për iPad”. Bota.al ju sjell 12 gjëra që të gjithëve do të na “mrekullojnë”, me daljen e sistemit të ri

Diamanti simbolizon dashurinë, për të lindurit në prill, Safiri mbron të lindurit në shtator… Gurët e lindjes janë një koleksion gurësh të çmuar dhe gjysmë të çmuar, ku secili prej tyre përfaqëson një muaj të kalendarit Gregorian. Secili prej tyre ka karakteristika të veçanta që besohet se janë të vërteta