25/08/2017

Qytetet e projektuar mirë janë një e drejtë njerëzore Richard Rogers Arkitekt britanik, fitues çmimesh, i njohur për veprat e tij, përfshirë Qendrën Pompidou në Paris si dhe ndërtesën e Lloyd dhe Kubenë e Mijëvjeçarit në Londër Nëse botën do ta qeverisja unë, të gjithë qytetet tanë do të ishin

Të rrëmbyera nga Boko Haram. Të skllavëruara nga ISIS. Viktima të një zinxhiri të pafund dhune. Historianë dhe studiues shpjegojnë përse pushteti “shfryn” mbi to Eshtë një luftë e vërtetë Ato që vriten janë gratë më kurajoze, ato që i rezistojnë tentativës për t’i nënshtruar… Paqja mes feve do të

Ne që merremi me gazetari meritojmë që t’i kemi “këmbët mbi zjarr”. Ne bëjmë gabime gjithë kohën, dhe shumë shpesh jemi sipërfaqësorë, sensacionalistë, të padrejtë, mbrojtës apo të zbavitur prej objekteve të shkëlqyeshme. Kritikët kanë të drejtë që ne në median kombëtare shpesh humbasin kontaktin me Amerikën e klasës së

Një kritik i mirë letrar, dikur ka thënë: “Janë librat që na lexojnë ne. Na njohin, edhe pse janë shkruajtur njëqind vjet më parë. Na shohin brenda, na zbulojnë”. Kush i lexon këto radhë, këtë fenomen e njeh mirë: librat janë pasqyra ku ne i njohim dhe na njohin, ndryshe

Sipas shkencës, është veza që ka parësinë. Vezët e para të zogjve në fakt u përkasin 200 milion viteve më parë, ndërkohë që vezët fosile më të lashta që janë gjendur, u përkisnin zvarranikëve dhe janë bërë 350 milionë vjet më parë nga kaptorinomorfët, grupi më primitiv i zvarranikëve. Një

“Gjithçka që ne jemi, është rezultat i asaj që kemi menduar” Buda “Çdo gjë që ti dëshiron, është aty duke pritur që ta kërkosh. Çdo gjë që ti dëshiron, gjithashtu të dëshiron ty. Por duhet të veprosh për ta marrë” Jack Canfield “Mbani mendimet tuaja pozitive, sepse mendimet bëhen fjalët