24/08/2017

Viti 1994 është po aq larg nga 2017-a, sa është 2017-a nga viti 2040. Mbani frymën! Faktet e mëposhtme do ju bëjnë të ndiheni me të vërtetë të plakur. Ju lutemi ndani komentet tuaja nëse ju kujtohet ndonjë tjetër që është vërtetë interesant. 1. Filmi Dirty Dancing dhe filmi Overboard

Skënderbeu i Korçës ka arritur një kualifikim historik, duke kaluar turin e katërt të Europa League dhe tashmë e gjen veten në fazën e grupeve. Skuadra e trainerit Ilir Daja ka marrë një barazim të vuajtur përballë kroatëve të DInamos së Zagrebit, në një ndeshje e cila u vështirësua edhe

Ka zakone të këqinj, të cilët luftohen nga psikologët në mbarë botën, si për shembull të flasësh keq për veten, apo të vrasësh mendjen e të rendisësh gjithë fatkeqësitë, para se të flesh. Janë zakone që na bëjnë të ndihemi të pasigurtë dhe të palumtur. Perfeksionizmi është rezultat i një

Shkrimtari grek Plutarku shkruante se një fëmijë spartan nxirrej para një plaku, i cili do të vendoste nëse foshnja do të jetonte ose do të lihej në një gropë të vdiste. Për shekuj me radhë, kjo është pranuar si e vërtetë, deri kur një grup arkeologësh e kontrolluan atë gropë

Në një kopje 500-vjeçare e Odisesë së Homerit u gjendën kohë më parë, shënime të çuditshme me dorë, në një gjuhë të panjohur. Entuziastët italianë Daniele Metilli dhe Giulia Accetta përcaktuan se shënimet ishin një tip i veçantë stenografie, e shpikur nga Jean Coulon de Théveot. Vetëm nga përparimet e

Në vitin 524 para Krishtit, ushtria e Mbretit Pers Kambisi II u vu në lëvizje kundër Etiopianëve. Mbi 50,000 ushtarë shkuan për të pushtuar oazet, por të gjithë u zhdukën pa lënë gjurmë, duke lënë pas vetëm një legjendë e cila zgjati për shumë kohë dhe intrigoi shumëkënd në atë