21/08/2017

Një numër në rritje studimesh tregon se surpriza është emocioni që, duke thyer modelet, na ndihmon për të kuptuar botën. Edhe Sigmund Freud, në esenë e tij “Përtej parimit të kënaqësisë”, tregon se e ka menduar duke vëzhguar nipin e tij 18 muajsh, kur kishte për qëllim që të kuptonte

“Të mendosh se futbolli është vetëm 22 mercenarë që godasin një top, është sikur të thuash se një violinë është thjesht dru dhe qime maceje, dhe se Hamleti është thjesht letër dhe bojë. Futbolli është përplasje dhe art “, ka thënë një herë John Priestley, romancier dhe dramaturg anglez. Mbi

Shkencëtari imagjinonte një botë në të cilën ishte e mundur të zeroje distancat, falë një objekti që mund të futej në xhep: të rilexuara sot, fjalët e tij janë çuditërisht profetike Vepra e Nikola Teslës, një prej shkencëtarëve më të mëdhenj të të gjitha kohërave, babai i studimeve mbi elektromagnetizmin

Më shumë se 100 ekspertë kryesorë të robotikës po i bëjnë thirrje Kombeve të Bashkuara që të ndërmarrë veprime për të parandaluar zhvillimin e “robotëve vrasës”. Në një letër drejtuar organizatës, liderët e inteligjencës artificiale (AI), duke përfshirë miliarderin Elon Musk, paralajmërojnë për “një revolucion të tretë të luftës”. Letra

Një selfie, zonjë? Po patjetër. Por një autograf? Jo thjesht nuk bëhet. Kate Middleton, dukeshja e Kembrixhit dhe Princi Uilliam, Duka i Kembrixhit, kanë takuar me mijëra njerëz nëpër udhëtimet e tyre globale. Dukesha e Kornuollit ka bërë 19 udhëtime zyrtare me Dukën, që nga vizita e parë zyrtare jashtë

Ka shumë profeci që flasin për botën e Game of Thrones, dhe episodi i fundit duket se është i mbushur me pritshmëritë e njerëzve, rreth një profecie të madhe që po afrohet. Në sezonin e dytë, Daenerys pati një vizion të vëllait të saj Rhaegar në Shtëpinë e të Pavdekshmëve,