20/08/2017

Nga spiunët e Testamentit të Vjetër tek ata mesjetarë, duke kaluar tek kodet romake: shekujt e parë të shërbimeve të fshehtë kanë qenë të mbushur me surpriza. Edhe Zhan D’ark mbeti viktimë e një spiuni që paguhej nga anglezët Zhan D’ark, bijë fshatarësh e lindur në vitet e parë të

Sagrada Familia sfidon kohën dhe historinë, një vepër kolektive, një teknikë dhe laborator bukurie, një simbol i një Evrope që ruhet me kujdes Çdo qytet jeton me simbole që e bëjnë atë universal në sytë e njerëzve, pavarësisht nga raca, kultura dhe gjinia. Këto janë imazhet që popullojnë mendjet tona,

Flet historiani, në librin e të cilit bazohet filmi “Dunkirk”, që tani kandidat për Oscar. Përgjigje për rusët që e konsiderojnë “burracakëri të britanikëve” evakuimin më të madh të historisë. Dhe si ndodhi që një humbje në betejë, u transformua në një klishe për rezistencën dhe fitoren “Polemika ka patur

August 20, 2017 10:47 Në kohën kur Shtetet e Bashkuara përgatiten të nisin stërvitjet e përbashkëta ushtarake me Korenë e Jugut, Peniani iu rikthehet kërcënimeve me paralajmërimin e një sulmi të pamërshirshëm që mund të shënjestrojë në çdo kohë Guamin, Hauain, apo edhe vet Amerikën kontinentale. Manovrat ushtarake të Uashingtonit

Në orët e para të 21 korrikut 1969, menjëherë pasi Moduli Hënor “Apollo” zbriti në sipërfaqen e Hënës, Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin u bënë njerëzit e parë që shkelnin në satelitin e Tokës. 28 vjet më vonë, Buzz i shkroi një letër Barry Goldmanit, një profesor në Universitetin e

Një studim që po zhvillohet prej disa vitesh, ka treguar lidhjen midis pakësimit të njollave diellore dhe rritjen e rrezeve kozmike. Analizave e të dhënave të mbledhura me më shumë se 100 hedhje topash meteorologjik, nga viti 2015 deri sot, tregon një rritje progresive të rrezeve kozmike me 13% në