16/08/2017

Një ekonomi socialiste, që ka marrëdhënie ekonomike vetëm me Kinën, dhe që goditet periodikisht nga katastrofa natyrore – për shembull thatësira, që vjen edhe për shkak të një sistemi bujqësor që ka ngelur në shekullin e kaluar, dhe që nga ana e tij provokon zi buke të vazhdueshme që nga

Na propozojnë një përzierje ndjenjash foshnjarake dhe dhune ideologjike Eshtë e pabesueshme se sa shpesh, kinofilët që e quajnë veten politikisht të ditur, lejojnë që parimet e tyre të goditen nga fyerje të kamufluara si “argëtim”, ka shkruajtur në revistën National Review, kritiku i njohur muzikor dhe kinematografik amerikan, Armond

I shkruar në Aleksandri rreth viteve 300 para Krishtit, “Elementet” përmban 465 teorema, që tregojnë gjithçka grekët dinin në atë kohë mbi gjeometrinë. Në libër është përfshirë edhe teorema e Pitagorës. “Elementet” është libri më i rëndësishëm i matematikës i të gjitha kohërave jo për shkak të subjektit, por për

  Edhe mjeshtërit e mendimit kanë pasur problemet e tyre në jetën në çift. Ndarjet e sotme nëpërmjet mesazheve telefonike nuk janë edhe aq të “reja”. Para teknologjisë ekzistonte letra dhe filozofët e kanë përdorur më së miri këtë mënyrë ndarjeje. “Unë pi, pra jam… i dehur! Ha! Mendoja se

Sa kohë që Gjermania është ekonomikisht dhe politikisht e fortë, nuk do të ketë dramë dhe nuk do të ketë ndryshime: Merkeli do të mbetet kancelare. Kandidati i SPD është një “eurokrat” pa fantazi Gjermania është një vend i çuditshëm. Historia e saj ka parë metamorfoza konstante. Nuk është ndalur

Të gjithë mundoheni të këshilloheni për mirë në çdo fushë të jetës. Ja çfarë rregullash të trashëguara prej shekujsh, sugjerojnë indianët që mund të ju  ndihmojë në jetë: 1. Në mëngjes lutuni Çdo mëngjes duhet të falenderoni zotin për ditën që po ju fal. Jini mirënjohës! 2. Jini tolerant ndaj