14/08/2017

Rilexim i Shopenhauerit në dritën e sulmeve të ISIS-it. Vullneti për të jetuar është ai që e dominon njeriun. Nën një mjedis të jashtëm zjarresh, uraganesh, zije buke, vrasjesh, masakrash dhe luftërash. Ai pesimizëm total, i lavdëruar nga Tolstoi, një alternativë ndaj Hegelit dhe  e admiruar nga Niçe “Perëndimi ka

Rajoni më i madh vullkanik në Tokë është zbuluar poshtë shtresës së akullt që mbulon Antarktidën. Studiues të Universitetit të Edinburgut kanë zbuluar 91 vullkane të reja të fshehura nën akujt. Ata variojnë në disa metra lartësi, nga 100 metra deri në 3850 m. Gjeologët thonë se vargu ka ngjashmëri

  INDRO MONTANELLI (Në 1999 Montanelli propozoi leximin e Mein Kampf të Hitlerit, si antidot të neonazizmit. Ai thoshte se “duke e lexuar mu hapën sytë mbi rrënjët e urrejtjes”) 27 nëntor 1999 Një bombë me fitil të ndezur dhe gati për të plasur u gjet në agimin e djeshëm

Figura e mitizuar e Brandosë ishte e një njeriu të famshëm të tërhequr nga bota: një njeri që i kaloi pjesën më të madhe të viteve të tij larg në Tahiti, ose i mbyllur në shtëpinë e tij në Beverly Hills, i izoluar nga elita e Hollywoodit, që i thërriste

Nga Henry A. Kissinger Për më shumë se 30 vjet, përgjigja e botës ndaj programit bërthamor të Koresë së Veriut, ka kombinuar dënimin me zvarritjen. Sjellja kokëkrisur e Phenianit është qortuar. Janë lëshuar paralajmërime se evolucioni i tij drejt armatimit, do të jetë i papranueshëm. Megjithatë, programi i tij bërthamor

Në këtë listë, “dominimi i botës” përcaktohet si kontroll direkt dhe indirekt mbi shumisën e popullsisë së botës. Kjo do të thotë që, për t’u kualifikuar për kët listë, një perandori nuk do të kish nevojë të kontrollonte të gjithë hapësirën tokësore të botës, por mjafton që t’i jetë afruar