12/08/2017

Stephen Baxter* Henry Fordi filloi t’u shesë amerikanëve të famshmit “Model T” pothuajse një vit më parë. Me thënë të vërtetën, makinat ishin në prodhim që prej vitit 1908, dhe vetëm në vitin 1909 Fordi u tha drejtuesve të kompanisë së tij: “Klientët mund të kenë një makinë me cfarë

Për shkak të artikujve që janë shfaqur në mediat sllovene, Melania Trump është detyruar të punësojë një avokat për të mbrojtur imazhin e saj. Shkrimi në mediat sllovene u përhapën si virus në të gjithat mediat botërore për lidhjen e Zonjës së Parë me një djalë nga vendlindja, Sllovenia. Bëhet

Shqiptarët – çelësat për të kuptuar jetën dhe natyrën e tyre Për të kuptuar historinë e një populli është e nevojshme të studiohet natyra e tij, por një studim i paanshëm është i vështirë, për shkak se dëshmitari mund të ketë ose një qëndrim të keq, ose një simpati të

Presidenti kinez Xi Jinping, në një telefonatë të djeshme me homologun amerikan Donald Trump, tha se të gjitha palët e përfshira do të duhej të “parandalonin retorikë apo veprime të tilla që të përkeqësojnë tensionet në Gadishullin Korean”. Lajmin e ka dhënë Televizioni Shtetëror, sipas të cilit Xi ka theksuar

Propaganda e Koresë së Veriut i injekton popullit që prej gjashtë dekadash urrejtje ndaj SHBA. Kjo funksionon, sepse kujtimi për luftën e Koresë është ende i gjallë. Mendërisht, vendi ka ngecur në vitet 1950. Në Korenë e Veriut ka shumë gjëra që mungojnë. Por një gjë ky vend e ka:

Indro Montanelli Di që shumë prej jush janë të interesuar ndaj gazetarisë dhe mjeteve të komunikimit. Unë këtë pasion fillova ta kultivoja që nga Gjimnazi, nuk kam dashur të bëj asgjë tjetër veç të jem Gazetar, me dëshpërimin e madh të babait tim. Ai, si Drejtor i mirë i një