Home»Galeri»Foto»11 pamje të apokalipsit

11 pamje të apokalipsit

Që nga fillimi i kohës, njerëzit kanë qenë të obsesionuar me fundin e botës. Nga lartësia e Rilindjes Evropiane, magjepsja jonë me fundin e botës u bë territor pjellor për artistët dhe historianët.

Rreth vitit 1550 në Augsburg, Gjermani, një botim i çuditshëm dhe intrigues i quajtur Libri i Mrekullive po qarkullonte në qarqet humaniste, duke përshkruar “shenja të ndryshme nga Perëndia”, të Ditës së Gjykimit që po afronte. Çdo skenë surreale ilustrohet me ngjyra mahnitëse dhe siguron depërtim në ankthet sociale dhe fetare të Europës së shekullit të 16-të.

Deri kohët e fundit Libri i Mrekullive mbeti i fshehur në një koleksion privat, por një vëllim faksimile i fundit nga botuesi Taschen i ka kthyer faqeve të mahnitshme, të gjithë lavdinë e tyre të mëparshme të Rilindjes.

Më poshtë janë disa nga skenat më të çuditshme dhe shqetësuese të përshkruara në libër. /Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *