08/08/2017

Jim Broderick* Statusi i Berlinit kish qenë një problem i vërtetë për Aleatët, që nga koha e konferencave të Jaltës dhe Potsdamit në 1945, atëherë kur “Tre të Mëdhenjtë” (Britania e Madhe, Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Sovjetik) kishin rënë dakord ta ndanin Gjermaninë e mundur, në katër zona të

Hapësira ajrore mund të shndërrohet në shansin e ri për një rifillim tekno-industrial. Mbi krahët e një ëndrre të lashtë si ajo e Dantes Eksplorimi nga njeriu i hapësirës jashtë Tokës mund të kthehet të jetë “kufiri i ri”. Për të krijuar pasuri të reja. Kjo është teza që Giovanni

Për njerëzimin, imitimi i kangurit naiv dhe thjesht injorimi i shushurimës në shkurre, nuk është mënyrë për të shmangur vrasjen. Përkundrazi, kjo është një recetë e sigurtë për shfarosje.  Të mbijetosh në botën e post-të-vërtetës Nga Daniel T. Blumstein LOS ANGELES – Pavarësisht nga gënjeshtrat që shesin disa politikanë, faktet

Pas 50 vjetësh do të mbijetojnë vetëm 3000 gjuhë të botës  Kur e pyetën Kancelarin Otto von Bismarck se cila ishte ngjarja më domethënëse e historisë së vonshme, ai u përgjigj në mënyrë enigmatike: “Amerika e Veriut flet anglisht”. Mesazhi, nga mendja më fine e diplomacisë europiane, ishte i qartë: