07/08/2017

“Hakmarrja jonë do të jetë 1.000 herë më e madhe”. Ky ka qenë reagimi i Koresë së Veriut ndaj atij që e quan “komplot i urryer i Shteteve të Bashkuara për të izoluar Penianin”. Në një komunikatë për shtyp, shteti komunist thekson se masat e Kombeve të Bashkuara nuk do

Dalin në dritë të tjera dokumente të hartuar nga Shërbimi Inteligjet Amerikan. CIA ka deklasifikuar shumë dosje për Shqipërinë e viteve 1956 ndërsa bën një pasqyrë të situatës, së pari tregohet sulmet që nisën ndaj profesorëve, pasi shumë prej tyre u cilësuan si “Titoistë”. Nga ana tjetër, aty tregohet se

Muhammed al-Idrisi (1099-1166) ishte një gjeograf i famshëm arab dhe padyshim gjeografi më i vlerësuar i Epokës së Artë Islamike. Ai ka lindur në Ceuta në Afrikën e Veriut dhe thuhet se ka studiuar në Kordoba, si dhe ka udhëtuar gjerësisht në të gjithë Andaluzinë dhe Afrikën e Veriut. Për

Është e çuditshme që Koreja e Veriut shkakton kaq shumë probleme. Nuk është tipikisht një superfuqi. Ekonomia e saj është vetëm një e pesëdhjeta e madhe sa ajo e kushëririt të saj kapitalist dhe demokrat, Koreja e Jugut. Amerikanët shpenzojnë dy herë sa GDP-ja e saj totale, për kafshët shtëpiake.

Pas më shumë se një dekade të kaluar duke luftuar kryengritësit islamikë në Irak dhe Afganistan, ushtria amerikane po përpiqet të mësojë aftësitë e epokës së Luftës së Ftohtë, për të përballuar kërcënimet potenciale nga Rusia në Evropën Lindore. Rregullimet janë të gjithanshme. Qindra tanke betejash të shkretëtirës dhe automjete

Nikolai Ivanovich Lobachevsky ishte një matematikan rus që na mësoi se gjeometria e Euklidit nuk është e vetmja lloj i mundshëm dhe mund të mos jetë gjeometria e vërtetë e hapësirës. Zbulimi i tij i madh ishte gjeometria jo euklidiane, në të cilën vijat paralele sillen çuditshëm dhe këndet e