03/08/2017

Sepse ekziston! Mund të tingëllojë filozofike, por nuk është. Universi nuk erdhi i pari – në fillim ishte simetria. Fizikanët besojnë se pak pas Big Bangut, të gjithë forcat e natyrës ishin identike dhe thërrmijat elementare ishin të njëjta. Por brenda një çasti, kjo supersimetri u nda në simetri më

Eshtë rendi universal i botës, një fuqi që kontrollon çdo gjë. Simetria na ndryshon, dhe përcakton jetët tona – dhe kërkimi për ligjet e rregullat e saj, mund të përngjasojë me kërkimin për teorinë e gjithçkasë. Studiuesit janë vënë tashmë në gjurmë të një prej mistereve më të mëdhenj të

Mirësevini në Botën e Akullit: Të jashtëzakonshme fotografitë Hi Definition nga planeti Pluton. Pamje të planetit me rezolucion dhjetë herë më të lartë nga sa është parë ndonjëherë më parë, zbulohen nga NASA. Ka prova të një aktiviteti gjeologjik, maleve me akull që janë krijuar 100 milion vjet më parë.

Pasqyrimi i atij debati të parë presidencial të shfaqur në televizion, një prej katër të tillëve që u zhvilluan atë verë, shënoi një pikë kthese në zgjedhje dhe, më e rëndësishmja, një ndryshim rrënjësor në mënyrën se si do të shiheshin tani, një herë e përgjithmonë, garat politike në Amerikë

Një gazetar BBC-së ka kaluar një ditë të tërë si mi shtëpie, duke provuar të veprojë dhe të shohë realitetin nga perspektiva e miut. Ja se çfarë ka mësuar, dhe si mundet ta shfrytëzojmë “Si fillim kap televizorin prej plazme, për ta mbështetur në tokë pak më vonë. Koha vrapon

Tali Sharot Optimizmi i tepruar mund të na çojë të bëjmë gabime të mëdhenj, të mos i nënshtrohemi kontrolleve të rregullt mjekësorë, të mos përdorim krem për t’u mbrojtur nga dielli, të mos kursejmë apo madje të humbasim shtëpinë për shkak të një investimi të gabuar. Por ai paragjykim edhe