August 2017

Për keltët, të cilët jetonin në Evropën Qendrore, Lugh ishte perëndia Diell. Perëndia i nëntokës Balor ishte gjyshi i tij. Balor ishte udhëheqësi i Fomoriit. Fomorii ishin njerëz të këqij që jetonin në botën e krimit. Sipas një profecie, Balor duhej të vritej nga një nip i tij. Për të

Shtëpia e Bardhë është pika më jugore e pentagramit. Tre pikët kryesore janë të shënuara nga Rrathët Dupont, Logan dhe Scott. Pikat më të largëta  majtas dhe djathtas janë të shënuara nga Rrethi i Uashingtonit dhe Sheshin Mt. Vernon Shtrirja e kryeqytetit të Amerikës është sigurisht intriguese, jo vetëm për

Zjarrfikësi që i shkoi per ndihme Princeshës Diana ndërsa ajo ishte lënduar për vdekje në një tunel të Parisit, tha se ishte i sigurt se do të mbijetonte pas aksidentit. Njëzet vjet pas tragjedisë, rreshteri Xavier Gourmelon, i cili udhëhoqi ekipin e ndihmës, tha se fjalët e fundit të Princeshës

Fatkeqësia natyrore më e shtrenjtë në historinë amerikane. Eshtë ky etiketimi që do të marrë pas vetes Uragani Harvey, dëmet e të cilit sipas ekspertëve do të arrijnë në rreth 160 miliard dollarë, e barabartë me Katrinën dhe Sandyn së bashku. Sipas Joel Myers, president i kompanisë për parashikimin e

A e dini se edhe ju vuani nga “personaliteti i shumëfishtë”? Ashtu si të gjithë, miqtë, familja dhe njerëzit që takoni në rrugë. Po në çfarë kuptimi? Në të vërtetë, nuk është e vërtetë që vuajmë nga personalitete të shumëfishta, apo “çrregullime psikopatologjike të personalitetit”, si në ato rastet kur

Ushtarët e Koresë së Veriut inkurajohen të vjedhin ushqime në përgatitje për luftë, sipas disa raporteve të përcjella prej të përditshmes britanike, The Independent. Oficerët po bëjnë një sy qorr për plaçkitjet, dhe në disa raste thuhet se e inkurajojnë, si një mjet për të ruajtur forcën – për shkak